
«Ποιοτική» λύση αναζητά τώρα η ΠΓΔΜ
Η κυβέρνηση των Σκοπίων χαρακτηρίζει σημαντικό το γεγονός να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας
Την ανάγκη να επιτευχθεί μια «ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση» για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η οποία θα είναι βιώσιμη σημειώνει η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.
Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «θα παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.
Παράλληλα, το επιτελείο του Ζάεφ υπογραμμίζει πως οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, τονίζοντας πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.
«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα
- Ιράν: Ο Βανς απειλεί την εκεχειρία εξαιτίας του Λιβάνου και της «παρανόησης» από την Τεχεράνη
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Ανοίγουν οι Άγιοι Τόποι στα Ιεροσόλυμα – Κανονικά το Άγιο Φως στην Ελλάδα

