Την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου φοβάται ο Βάιντμαν
Οικονομικό κίνδυνο-κλειδί αποτελούν οι φόβοι περί κλιμάκωσης των εντάσεων ως προς το εμπόριο ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμά ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.
Οι δασμοί που αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση πιθανότατα θα έχουν μόνο περιορισμένες άμεσες συνέπειες στις οικονομίες των χωρών μελών της, αλλά υπάρχει κίνδυνος να πλήξουν επιχειρήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, έκρινε την Παρασκευή ο Γενς Βάιντμαν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Βάιντμαν, επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, δήλωσε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7), των πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, ότι οι φόβοι περί κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο ως προς το εμπόριο αποτελούν οικονομικό κίνδυνο-κλειδί.
«Οι άμεσες επιπτώσεις της απόφασης των ΗΠΑ (θα) είναι κατά την άποψή μου περιορισμένες», ανέφερε. «Μιλάμε για το 0,04% του ΑΕΠ της ΕΕ. Ομως η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης της διένεξης μπορεί να πλήξει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», συμπλήρωσε ο Βάιντμαν.
- Γαλλία: Εισαγγελέας αναζητεί τα θύματα 79χρονου – Επί 50 χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα αγόρια
- Πως η ΚΕΔ μεγάλωσε την πίεση στους διαιτητές (για καλό δικό της)
- Από τη Μόδα στο Δίκαιο – Το μοντέλο που έγινε δικηγόρος για να συμβουλεύει τους πρώην συνάδελφους του
- Aστυνομική επιχείρηση με 12 συλλήψεις σε οικισμούς της Φυλής και των Αχαρνών
- «Τρελαίνει» κόσμο ο γιος του Στάνκοβιτς – Το λάθος της Ίντερ και η «μάχη» της Άρσεναλ με την Τσέλσι
- Λονδίνο: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο – Αναζητείται ο έφηβος δράστης





