Νέα βουτιά για την τουρκική λίρα
Υποχώρησε σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ
Σε νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ υποχώρησε σήμερα το τουρκικό νόμισμα, με την ισοτιμία του να πλησιάζει τις 4,5 λίρες ανά δολάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο των επιτοκίων αν κερδίσει τις εκλογές τον επόμενο μήνα, όπως αναμένεται.
Η λίρα ήταν μεταξύ μίας σειράς νομισμάτων αναδυόμενων αγορών που υποχωρούν σήμερα, μετά τη νέα άνοδο του δολαρίου.
Το τουρκικό νόμισμα και το πέσο της Αργεντινής βρίσκονται στο επίκεντρο της καταιγίδας.
Οι ειδήσεις ότι η Βόρεια Κορέα έχει ακυρώσει τις υψηλού επιπέδου συζητήσεις με τη Νότια Κορέα, μετά τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων από τη Σεούλ και τις ΗΠΑ, περιόρισε επίσης τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου, αν και το γουόν κατάφερε να ανακάμψει από τις αρχικές διακυμάνσεις του. «Το εξωτερικό περιβάλλον αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας Exotix.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ειδήσεις στη διάρκεια της νύχτας πως η Αργεντινή ζήτησε από το ΔΝΤ μία «κατ’ αρχήν συμφωνία («high access stand-by arrangement»)» παρά μία ευέλικτη πιστωτική γραμμή – μία κίνηση που σε συνδυασμό με παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος είχε οδηγήσει σε άνοδο το πέσο – ήταν «ήπια θετικές». Το πέσο έχει ανακάμψει σχεδόν 4%, αλλά έχει χάσει περίπου το ένα τέταρτο της αξίας του έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους. Ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα ανέρχεται στο 25,5%.
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)


