Μετά την ήττα στον τρίτο αγώνα της σειράς με τους Πέλικανς με… κάτω τα χέρια, οι Γουόριορς δεν είχαν όρεξη για αστεία στο τέταρτο παιχνίδι.

Οι «Πολεμιστές» διέλυσαν τους «Πελεκάνους» μέσα στη Νέα Ορλεάνη με 118-92, παίζοντας ασφυκτική άμυνα (οι Πέλικανς είχαν 36.4% στα σουτ) και με έναν «διαστημικό» Κέβιν Ντουράντ (38 π, 9 ριμ, 5 ασ) να χαράζει το δρόμο της νίκης και το 3-1 στη σειρά για την ομάδα του.

Η ομάδα του Στιβ Κερ έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της, ξεφεύγοντας με 37-22 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν στους 4, λίγο πριν το ημίχρονο, το οποίο βρήκε τους Γουόριορς να προηγούνται με 7 (61-54).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πρωταθλητές» πάτησαν το… γκάζι και ξέφυγαν στο σκορ μία και καλή, με τους Πέλικανς να μην μπορούν να αντιδράσουν και να μην πλησιάζουν ξανά στο σκορ.

Για τους νικητές, πέρα από τον Ντουράντ, πολύ καλός ήταν και ο Στέφεν Κάρι (23 π), ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν (8 π, 9 ριμ, 9 ασ) «φλέρταρε» με το τριπλ-νταμπλ.

Στην αντίπερα όχθη, οι Άντονι Ντέιβις (26 π, 12 ριμ), Ετουάν Μουρ (20 π) και Τζρου Χόλιντει (19 π, 7 ριμ) προσπάθησαν για τη Νέα Ορλεάνη, η οποία όμως «έσπασε» τα στεφάνια και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από τον κομβικό τέταρτο αγώνα της σειράς.