Ένα βήμα πριν από τον τελικό του Europa League στο Λυών στις 16 Μαΐου, βρίσκονται οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου υποδέχεται τη Σάλτσμπουργκ (22:05) στο «Βελοντρόμ», σε ένα ζευγάρι που συναντήθηκε ξανά στους ομίλους του φετινού Europa League.

Για την ιστορία, η Σάλτσμπουργκ επικράτησε με 1-0 στην Αυστρία, ενώ η δεύτερη αναμέτρηση στη Μασσαλία έληξε με «λευκή» ισοπαλία (0-0).

Η γαλλική ομάδα στα προημιτελικά, ξεπέρασε «εκκωφαντικά» το εμπόδιο της Λειψίας, νικώντας την με 5-2 στη Μασσαλία και με τον τρόπο αυτό, ανέτρεψε το 0-1 της αναμέτρησης σε γερμανικό έδαφος. Η Σάλτσμπουργκ πραγματοποίησε μια επίσης, εντυπωσιακή πρόκριση επί της Λάτσιο επικρατώντας με 4-1 στην «Ρεντ Μπουλ Αρένα» και έφερε «τούμπα» την ήττα με 2-4 στο «Ολίμπικο».

Για τους «Μασσαλούς» θα απουσιάσει από την αναμέτρηση ο Χιρόκι Σακάι.

Στο άλλο ματς της ημέρας, σε ένα ζευγάρι που μοιάζει με «πρόωρο τελικό», η Άρσεναλ φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «’Εμιρεϊτς» , στο τελευταίο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων».

Στην φάση των «8», η Άρσεναλ προκρίθηκε επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας νικώντας 4-1 στο Λονδίνο και αποσπώντας «αγχωτική» ισοπαλία στη Μόσχα, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Οι «ροχιμπλάνκος» με τη σειρά τους, έκαμψαν δύσκολα την αντίσταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς έφτασαν στη νίκη με 2-0 στη Μαδρίτη και κράτησαν το προβάδισμα πρόκρισης στη Λισαβόνα, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1.

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών, Μοχάμεντ Ελνένι και Χενρίκ Μχιταριάν ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φιλίπε Λουίς και Χουανφράν.