
Ανατροπές σε τέσσερα μαθήματα μέχρι το Λύκειο
Στα Μαθηματικά, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο μάθημα Προσανατολισμού όσο και Γενικής Παιδείας που αφορούν κυρίως σε κεφάλαια
Ανατροπές στη διδασκαλία συγκεκριμένων μαθημάτων που διδάσκονται από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο, προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για την Ιστορία, τα Μαθηματικά, τη Γλώσσα και τις Φυσικές Επιστήμες όπου θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ξανακαθίσουν στα θρανία.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι προτάσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής βρίσκονται σε τελικό στάδιο και το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή τους από το υπουργείο Παιδείας ώστε να ολοκληρωθεί και θεσμικά η αλλαγή.
– Στα Μαθηματικά, υπάρχουν αλλαγές τόσο στο μάθημα Προσανατολισμού όσο και Γενικής Παιδείας που αφορούν κυρίως σε κεφάλαια. Μία ακόμα αλλαγή, η οποία όμως θα αφορά στο δημοτικό, θα είναι το νέο βιβλίο Μαθηματικών που θα δοθεί από τη νέα σχολική χρονιά στην Ε’ τάξη.
– Στην Ιστορία έχει παρουσιαστεί ένα προσχέδιο αλλαγών που καλύπτει από τη Γ’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου, με τη σημαντικότερη αλλαγή να αφορά στο Λύκειο με διδασκαλία της σύγχρονης Ιστορίας αντί του Αρχαίου Κόσμου.
– Για τις Φυσικές Επιστήμες έχουν διαρρεύσει πολλά σενάρια, χωρίς κανένα να επιβεβαιώνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ενα από αυτά αφορούσε στη σύμπτυξη των μαθημάτων Χημείας και Βιολογίας, ενώ για το μάθημα Γενικής Παιδείας έχει προταθεί ακόμα και η σύμπτυξη τεσσάρων μαθημάτων (Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Γεωλογία) σε ένα τετράωρο μάθημα.
- Μαρινάκης: Καλώς και κακώς εννοούμενα ρουσφέτια – Τι είπε για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια των ελεγχόμενων βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ, η ΝΔ ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτική περίθαλψη
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Εξαφανίστηκε 28χρονος στην Καισαριανή
- Φάμελλος: Είναι κυβέρνηση υποδίκων και Κοινοβουλευτική Ομάδα υποδίκων – Να φύγει το συντομότερο
- Τι αναφέρουν στο Μαρόκο για Μουντιάλ και Ελ Κααμπί

