Την Τετάρτη στην Ντούμα οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ
Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν πάει ακόμη
Οι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων θα μεταβούν στην Ντούμα της Συρίας την Τετάρτη, ανακοίνωσε από τη Χάγη αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πρεσβεία της Ρωσίας, ο Ιγκόρ Κιρίλοφ είπε ότι οι επιθεωρητές, που για λόγους ασφαλείας δεν έχουν πάει ακόμη στην Ντούμα, θα μπορέσουν να επισκεφθούν την περιοχή την Τετάρτη.
Ο Ρώσος αξιωματούχος εξήγησε ότι θα πρέπει πριν ξεκινήσει η αποστολή να αποναρκοθετηθούν οι δρόμοι που οδηγούν στην Ντούμα.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Αλεξάντερ Σούλγκιν εξέφρασε την έκπληξή του γιατί ο Οργανισμός, στη σημερινή συνεδρίασή του, δεν ενέκρινε το ψήφισμα που προωθούσαν η Μόσχα και η Τεχεράνη.
Σύμφωνα με το Σούλγκιν στο σύντομο κείμενο εκφραζόταν η υποστήριξη του ΟΑΧΟ στην αποστολή των ειδικών του στη Συρία και μια έκκληση προς όλες τις πλευρές να φροντίσουν για την ασφάλεια των ερευνητών κατά την παραμονή τους στην Ανατολική Γούτα.
«Το ρωσοϊρανικό προσχέδιο ήταν προσεκτικά διατυπωμένο, ήταν ένα ισορροπημένο έγγραφο. Περιέργως, αυτό το καθαρά τεχνικό έγγραφο προκάλεσε πανικό μεταξύ των Δυτικών εταίρων… Ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος αποφάσισε να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση χωρίς να υιοθετηθεί κανένα κείμενο», πρόσθεσε.
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 16 νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

