Συνάντηση με τον Τζόνσον ζήτησε ο πρέσβης της Ρωσίας στο Λονδίνο
Ο πρεσβευτής της Μόσχας στο Λονδίνο ζήτησε συνάντηση με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, με το Foreing Office να επιβεβαιώνει το αίτημα
Συνάντηση με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ζήτησε ο ρώσος πρεσβευτής στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με τις έρευνες των βρετανικών αρχών για την υπόθεση Σκριπάλ.
«Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική απάντηση από τη βρετανική πλευρά και προσβλέπουμε σε μια τέτοια συνάντηση στο προσεχές μέλλον», ανέφερε το πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας.
Από την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση, μέσω του Foreign Office, επιβεβαίωσε ότι έλαβε το αίτημα. «Θα απαντήσουμε εν ευθέτω χρόνω», σχολίασε μια εκπρόσωπός του.
«Είναι επιτέλους καιρός να υπάρξει μια συνάντηση ανάμεσα στον ρώσο πρεσβευτή Αλεξάντερ Γιακοβένκο και τον βρετανό ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον για να συζητήσουν στο σύνολό τους τις διμερείς σχέσεις καθώς και την έρευνα για το περιστατικό στο Σάλσμπερι…» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.
Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του, ενώ προχώρησε και στην απέλαση 23 ρώσων διπλωματών.
Η Μόσχα αρνείται ότι έχει ανάμειξη στην υπόθεση, την ώρα που η υγεία των Σκριπάλ βελτιώνεται.
Διαβάστε ακόμα:
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ



