Στον τελικό ο Ολυμπιακός, νίκησε 9-4 τη Βουλιαγμένη
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένη με 9-4 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών που διεξήχθη στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου και προκρίθηκε στον τελικό, εκθρονίζοντας παράλληλα την ομάδα του ΝΟΒ. Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο για το 19ο τρόπαιο της Ιστορίας του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος - Γλυφάδα.
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός επικράτησε της Βουλιαγμένη με 9-4 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πόλο ανδρών που διεξήχθη στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου και προκρίθηκε στον τελικό, εκθρονίζοντας παράλληλα την ομάδα του ΝΟΒ.
Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο για το 19ο τρόπαιο της Ιστορίας του θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος – Γλυφάδα.
Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και, παρότι αρχικά δυσκολεύτηκε από την πιεστική άμυνα της Βουλιαγμένης, κατάφερε να βρει λύσεις με δύο γκολ του Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω (ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει με παλικαρίσια προσπάθεια από τα 2μ. ο Σολανάκης) και ακόμη ένα του Μυλωνάκη από την περιφέρεια.
Ο ΝΟΒ έχασε δύο επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, με ισάριθμα δοκάρια σε σουτ των Καπότση και Βάσιτς, αλλά με πέναλτι του Καπότση κατάφερε να μειώσει σε 3-2 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Από τη στιγμή, όμως, που οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν αρκούντως σοβαροί, ήταν ζήτημα χρόνου να πάρουν διαφορά. Γενηδουνιάς και Φουντούλης ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 5-2 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με τη Βουλιαγμένη να μην μπορεί να σκοράρει, φτάνοντας στο 0/4 στον παίκτη παραπάνω.
Ο ΝΟΒ στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει τους “ερυθρόλευκους” χωρίς γκολ για σχεδόν 11 αγωνιστικά λεπτά, αλλά στο ίδιο διάστημα δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά μόνο μία φορά, με μακρινό σουτ του Ποντικέα. Τελικά, ο Γούνας σε παίκτη παραπάνω “ξεκόλλησε” τον Ολυμπιακό και στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου ο Φουντούλης “καθάρισε” οριστικά το ματς, διαμορφώνοντας το 7-3.
Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τους πρωταθλητές να φτάνουν στο τελικό 9-4 και να ετοιμάζονται αύριο στις 3 μ.μ. να επαναφέρουν στον Πειραιά το τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας.
Η Βουλιαγμένη είχε 0/8 με παίκτη παραπάνω (!), 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 5/8 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ στην περιφέρεια και 1 στην κόντρα
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Γούβης, 2΄23΄΄ πριν τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, και ο Αργυρόπουλος, εννέα δεύτερα πριν το τέλος του ματς.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί συνεχίζει να... πυροβολεί ασταμάτητα προς τα αντίπαλα δίχτυα, έφτασε τα 80 γκολ με τον Ολυμπιακό και ανεβαίνει σε όλες τις ιστορικές λίστες των «ερυθρόλευκων».
Η Μπάγερν έμεινε με 9 παίκτες στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν (1-1), ο Χένες μίλησε για τη χειρότερη διαιτησία της Bundesliga ενώ ο Ντίνγκερτ δήλωσε ότι κακώς απέβαλε τον Λουίς Ντίαζ
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Έλτσε, τη νίκησε εύκολα 4-1 και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά της από τη Μπαρτσελόνα που την Κυριακή υποδέχεται τη Σεβίλλη. Γκολ από τα 70 μέτρα πέτυχε ο Αρντά Γκιουλέρ!
Άκης Στρατόπουλος
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας