Γλυκά από …βελονάκι κερνά ο Τρέβορ Σμιθ [Βίντεο + Εικόνες]
Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ. Αλλά.
Ο Τρέβορ Σμιθ γεννήθηκε στην Πενόλα, μια πόλη στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, έκανε σπουδές γλυπτικής, διατέλεσε επιμελητής εκθέσεων σε διάφορες γκαλερί, είναι τώρα εγκατεστημένος στο Πόρτλαντ.
Από μικρό παιδάκι, κάτω από τις φτερούγες της μανούλας του, έμαθε να είναι καταπληκτικός τεχνίτης στα υφάσματα. Η τελευταία εμμονή του είναι το πλέξιμο με βελονάκι.
Πέρυσι, στην γκαλερί Michael Reid, στο Σίδνεϊ, έκανε έκθεση έργων του με βελονάκι: τούρτα Black Forest, πιάτο με αστακό, πιάτο «τυριά-αλλαντικά» και άλλα.
Για να ετοιμάσει τα έργα του, ο Τρέβορ χρησιμοποιεί διάφορα υλικά: αφρώδες ελαστικό για να διατηρούν το σχήμα τους, βαμβάκι για να παραγεμίζει ψάρια, αστακούς και συναφή. Για τα φρούτα και τα λαχανικά, ο Τρέβορ πλέκει με βελονάκι γύρω από σχήματα από πολυεστέρα. Χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές για να δώσει λεπτομέρειες στα φύλλα και τα λουλούδια. Και ράβει όλα αυτά τα μέρη, στην τελική σύνθεση.
Trevor Smith: Australian Textiles Artist obsessed with Crochet Teapots from ABC Open South West Victoria on Vimeo.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει βιβλίο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής με τις «συνταγές» του Τρέβορ Σμιθ. Κάθε λιχουδιά του απαιτεί 15 με 30 ώρες για να ετοιμαστεί.
Φέτος, ο Τρέβορ θα μας «φιλέψει» σόλο έκθεσή του με τούρτες… με βελονάκι.
in.gr
- Μούσι, καουμπόικο καπέλο και τζιν: Ο Τζεφ Μπέζος «θερίζει» το Άσπεν με την Λόρεν Σάντσεζ και νέο λουκ
- Καταναλωτές: Πού πραγματοποιούν τις αγορές τους οι Έλληνες
- Θύμα τροχαίου ο 18χρονος τερματοφύλακας της ΑΕ Ηρακλείου (pic)
- ΕΕ: Ζητά τον σεβασμό της κυριαρχίας της Σομαλίας μετά την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Ο ανυπόμονος Μουσιάλα και η… ψύχραιμη Μπάγερν
- ΚΚΕ για απεργία ΣΕΗ: Στηρίζουμε τον αγώνα των σωματείων για υπογραφή ΣΣΕ με συγκροτημένα δικαιώματα



