Τη λήψη άμεσα μέτρων για την ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Όπως επισημαίνεται από τον ΔΣΑ «δικηγόροι, δικαστές και πολίτες γίναμε σήμερα το πρωί μάρτυρες σκηνών βίας στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όταν ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, ξύλα και σίδερα. Τα επεισόδια, από τα οποία κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα πολιτών, εξελίχθηκαν για πάνω από ένα τέταρτο της ώρας στον χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς παρέμβαση της αστυνομίας η οποία ενεφανίσθη όταν σχεδόν αυτά τελείωναν».
Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας στους χώρους των Δικαστηρίων είχε επισημάνει, σε ανύποπτο χρόνο, αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Δ. Βερβεσό, στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα (σε συνάντηση που είχε γίνει στις 3 Ιανουαρίου 2018).
Δυστυχώς, οι φόβοι αυτοί προσθέτει ο ΔΣΑ «επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο και από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμούς δικηγόρων και πολιτών. Για μία ακόμα φορά, επισημαίνουμε προς τον αρμόδιο Υπουργό ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο χώρο των Δικαστηρίων. Συγκεκριμένα μέτρα έχει προτείνει ο ΔΣΑ στην τελευταία αυτή συνάντηση τα οποία και ζητάμε να εφαρμοστούν άμεσα».
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας