Συνεχίζεται η κόντρα του Σμαραγδή με τους κριτικούς κινηματογράφου
Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον κριτικών οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την ταινία του «Καζαντζάκης», η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απαντά σήμερα, με ανακοίνωσή της, ότι αναμένει τον σκηνοθέτη «να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
Μετά τις δηλώσεις του Γιάννη Σμαραγδή ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον κριτικών οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την ταινία του «Καζαντζάκης», η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) απαντά σήμερα, με ανακοίνωσή της, ότι αναμένει τον σκηνοθέτη «να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη».
Αναλυτικότερα, η ΠΕΚΚ αναφέρει, ότι «δεν προσυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον “Καζαντζάκη”, όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο».
«Αντιθέτως» συνεχίζει η ανακοίνωση «μοιάζει τουλάχιστον περίεργο ο κ. Γιάννης Σμαραγδής να “ενοχλείται” αναδρομικά και να απειλεί μερίδα κριτικών, ένα μήνα μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ΄ εκείνη της υπευθυνότητας. Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΕΚΚ.
Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι ορισμένοι κριτικοί μπήκαν στην προβολή της ταινίας του με σκοπό «να λιώσουν τον Σμαραγδή», ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά εκείνων οι οποίοι διέπραξαν «ύβριν», κρίνοντας αρνητικά το έργο του με σκοπό να το βλάψουν, όπως αναφέρει.
- Διαβάστε επίσης: Στα δικαστήρια πάει ο Σμαραγδής τους κριτικούς κινηματογράφου
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Κόκκινα δάνεια»: Κραυγή αγωνίας από δανειολήπτες με τα funds να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο
- ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0: Όλα έγιναν γρήγορα και εύκολα για τους Θεσσαλονικείς
- Πέντε συλλήψεις για οπαδικό επεισόδιο στον Άγιο Δημήτριο τον περασμένο Δεκέμβριο – Βρέθηκαν σφαίρες και 300.000 ευρώ
- ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: Διακοπή στο 20΄ και συγκίνηση για τον οπαδό που έχασε τη ζωή του στην Καλαμαριά
- Χωρίς δουλειά τις Παρασκευές – «Διαγράφοντας» το 40ωρο εργασίας
- Ο Μπέντζαμιν Σέσκο είναι ο νέος… Σόλσκιερ





