Οι ταινίες της εβδομάδας: «Blade Runner» σε στυλ… Ταρκόφσκι
Με το εντυπωσιακό άνοιγμα των 113 αιθουσών σε όλη την Ελλάδα, η συνέχεια της κλασικής ταινίας του 1982 αναμένεται να κάνει θραύση. Και πραγματικά αξίζει να το κάνει.
Με το εντυπωσιακό άνοιγμα των 113 αιθουσών σε όλη την Ελλάδα, η συνέχεια της κλασικής ταινίας του 1982 αναμένεται να κάνει θραύση. Και πραγματικά αξίζει να το κάνει.
Αν και οι λέξεις «καλλιτεχνική επιτυχία» σπανίως συνάδουν με τα «sequel», τις συνέχειες κινηματογραφικών ταινιών, πόσο μάλλον κλασικών ταινιών (ποιος θέλει αλήθεια να θυμάται τον «Εξορκιστή 2»;), το«Blade Runner 2049» (ΗΠΑ, 2017)του Καναδού Ντενί Βιλνέβ («Αφιξη», «Sicario», «Μέσα από τις φλόγες»), η συνέχεια της αριστουργηματικής ταινίας του 1982, σε εκπλήσσει θετικά: με την πρωτογένειά του, με το ντεκόρ που αποστομώνει, με τους καλογραμμένους χαρακτήρες μα και με το δαιδαλώδες σενάριο πίσω από το οποίο κρύβεται φιλοσοφία και ουσιαστικός προβληματισμός. Και όλα αυτά με σεβασμό και ειλικρινή αγάπη απέναντι στην πρωτότυπη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ (που εδώ είναι διευθυντής παραγωγής), την οποία ο Βιλνέβ κατά δήλωσή του λατρεύει.
Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα».
in.gr
- Πρόβλημα με Μιλουτίνοφ στον Ολυμπιακό ενόψει τελικού
- Μαρούσι – Ολυμπιακός 67-91: Άνετη πρόκριση στον τελικό για τους «ερυθρόλευκους»
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του φουσκωτού στο πολύνεκρο ναυάγιο της Χίου
- Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού – Ο ρόλος του Αρχιφύλακα και το κίνητρο του Βούλγαρου να ομολογήσει
- Το άδειασμα της UEFA στον Γκαγκάτση και στην ΕΠΟ
- «Σε επαφές με τον Μάικ Τζέιμς η Χάποελ Τελ Αβίβ»

