
Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας
Είκοσι από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΥΠΠΟΑ με την COSMOTE.
Είκοσι από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας, θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΥΠΠΟΑ με την COSMOTE.
Φέτος το καλοκαίρι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο ίντερνετ (Wi-Fi) το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί και η Δήλος. Ήδη, πρόσβαση σε Wi-Fi υπάρχει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, ενώ επόμενος προορισμός της COSMOTE, είναι η Ακρόπολη των Αθηνών. Το Wi-Fi, μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία να αναπτύξουν νέους διαδραστικούς τρόπους ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων τους.
Πρόκειται για μία συνολική επένδυση άνω των €2 εκατομμυρίων της COSMOTE, που στόχο έχει να αναδείξει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τη δύναμη της τεχνολογίας. Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημεία, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Wi Fi internet για τρία χρόνια.
Έχουν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν, επίσης, οι Αρχαιολογικοί χώροι στην Κνωσό και το Σούνιο, οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αρχαία Ολυμπία, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, η Ακρόπολη Λίνδου, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη και η Αρχαία Κόρινθος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!




