Σαββόπουλος: Κι εγώ δεκαέξι ήμουν όταν έγραψα τη «Συννεφούλα»
Για τη σχέση Κράτους- Εκκλησίας, αλλά και για το «κόψιμο» της «Συννεφούλας» από την ύλη των Θρησκευτικών, τοποθετείται, ανάμεσα σε άλλα, ο Διονύσης Σαββόπουλος στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Για τη σχέση Κράτους- Εκκλησίας, αλλά και για το «κόψιμο» της «Συννεφούλας» από την ύλη των Θρησκευτικών, τοποθετείται, ανάμεσα σε άλλα, ο Διονύσης Σαββόπουλος στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.
Παράλληλα, μιλά για την αναμενόμενη συναυλία που θα δώσει στο Καλλιμάρμαρο στις 12 Ιουλίου, αλλά και για την κρίση που διανύει η Ελλάδα.
Ο καλλιτέχνης αναφέρει στη συνέντευξή του ότι έχουν αλλάξει πολλά από την εκπομπή του «ΖΗΤΩ το ελληνικό τραγούδι» του 1986-1987.
Το βασικότερο είναι ότι «δεν έχουμε λεφτά και ζητιανεύουμε, αλλά ζητιανεύουμε με τουπέ, σε αυτό δεν έχουμε αλλάξει».
Πρόσφατα, η «Συννεφούλα» αφαιρέθηκε από την ύλη των Θρησκευτικών στα σχολεία, μαζί με άλλα δυο τραγούδια του Άσιμου και της Ριάνα, με εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ.
Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η «Συννεφούλα» είναι κατάλληλη για το μάθημα των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, ο Διονύσης Σαββόπουλος δηλώνει ότι και ο ίδιος δεκαέξι χρονών ήταν όταν το έγραψε.
Ταυτόχρονα, τονίζει ότι οι ιερείς έγιναν κάπως σαν δημόσιοι υπάλληλοι, μιας που στις αρχές του περασμένου αιώνα, η Εκκλησία χάρισε την περιουσία της στο Κράτος με αντάλλαγμα να πληρώνει το Κράτος τον μισθό των ιερέων.
Τέλος, αναγνωρίζει ότι ένα διαζύγιο ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος είναι αρκετά δύσκολο και «σίγουρα πρέπει να γίνει με σεβασμό, αγάπη και λίγη αρχοντιά, αν είναι δυνατόν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
- Το άλλο πρόσωπο του Λανουά στους διαιτητές και ο απολογισμός που έρχεται
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα




