Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στην Αττική
Κλειστά από τις 8 έως τις 11 το πρωί είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής, σήμερα, Πέμπτη, λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.
Κλειστά από τις 8 έως τις 11 το πρωί είναι οι αρχαιολογικοί
χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής, σήμερα, Πέμπτη, λόγω
στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.
Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:
Οι αρχαιοφύλακες θεωρούν «αδιανόητο να μην υπάρχει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) σε μείζοντα θέματα που αφορούν: 1) την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου φορέα και 2) τη συνέχιση καταβολής των αμοιβών μας (εξαιρέσιμα – πέραν πενθημέρου)».
Επίσης αναφέρουν, ότι «οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν αντίκτυπο στη διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ», ενώ απαιτούν «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ ο βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.α. και τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ταυτοτικό στοιχείo και απόδειξη της ιστορικής μας συνέχειας
- Μια μπάλα εμπνευσμένη από πολεμίστριες
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «προστατεύει» τη Μόνα Λίζα και όχι τα θύματα του Έπσταϊν
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού


