Στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στην Αττική
Κλειστά από τις 8 έως τις 11 το πρωί είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής, σήμερα, Πέμπτη, λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.
Κλειστά από τις 8 έως τις 11 το πρωί είναι οι αρχαιολογικοί
χώροι και τα μουσεία του Νομού Αττικής, σήμερα, Πέμπτη, λόγω
στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.
Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή είναι, μεταξύ άλλων, οι εξής:
Οι αρχαιοφύλακες θεωρούν «αδιανόητο να μην υπάρχει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) σε μείζοντα θέματα που αφορούν: 1) την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του συγκεκριμένου φορέα και 2) τη συνέχιση καταβολής των αμοιβών μας (εξαιρέσιμα – πέραν πενθημέρου)».
Επίσης αναφέρουν, ότι «οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που έχουν αντίκτυπο στη διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ», ενώ απαιτούν «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ ο βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις, εκδηλώσεις κ.α. και τη διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χτυπήθηκε και δεύτερο πλοίο στα Στενά του Ορμούζ
- Αποκλεισμένοι στο Ντουμπάι οι ξένοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φεύγουν για Αθήνα οι παίκτες της Χάποελ
- Στα 20 μου ήξερα τα πάντα για τον θάνατο: Οι απώλειες που σημάδεψαν τη ζωή του «πάντα χαμογελαστού» Μάρτιν Σορτ
- Ολυμπιακός – Εθνικός 5-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες, συνεχίζουν με 11/11
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ενδεκάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (pic)
- Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός


