Απόψε ο α’ ημιτελικός της Eurovision – H ώρα του «This is Love» της Demy
Στις 10 το βράδυ δίνουν απόψε ραντεβού οι φίλοι της Eurovision, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Το «παρών» στον α΄ ημιτελικό θα δώσει και η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η Demy με το This is Love.
Στις 10 το βράδυ δίνουν απόψε ραντεβού οι φίλοι της Eurovision, καθώς θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος ημιτελικός του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.
Το «παρών» στον α΄ ημιτελικό θα δώσει και η Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η Demy με το This is Love.
Το ελληνικό τραγούδι, σε σύνθεση-παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea & John Ballard, θα παρουσιαστεί δέκατο ανάμεσα στο πορτογαλικό και το πολωνικό.
Η σκηνοθετική επιμέλεια του ελληνικού τραγουδιού και η χορογραφία που έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει κλέψει ήδη τις εντυπώσεις στο Κίεβο.
Στον αποψινό ημιτελικό, στη 15η θέση, θα παρουσιαστεί και το Gravity, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο.
Ο φετινός διαγωνισμός φιλοξενείται για δεύτερη φορά, μετά το 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions