Το MoMA απαντά στον Τραμπ με έργα μουσουλμάνων δημιουργών
Το μουσείο μοντέρνας τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης αποφάσισε να εκθέσει έργα καλλιτεχνών που προέρχονται από χώρες τις οποίες στοχοθετεί το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ.
Το μουσείο μοντέρνας τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης αποφάσισε να εκθέσει έργα καλλιτεχνών που προέρχονται από χώρες τις οποίες στοχοθετεί το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ.
Επτά έργα καλλιτεχνών σουδανικής, ιρακινής ή ιρανικής καταγωγής εγκαταστάθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον 5ο όροφο του MoMA, στη θέση έργων του Πικάσο και του Ματίς, γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης.
Δίπλα σε καθένα από τα έργα, το μουσείο τοποθέτησε την εξής επιγραφή: «Το έργο αυτό είναι ενός καλλιτέχνη που προέρχεται από χώρα οι πολίτες της οποίας απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα της 27ης Ιανουαρίου 2017».
Το μουσείο θα προβάλει ταινίες σκηνοθετών που πλήττονται από την απαγόρευση πρόσβασης στην αμερικανική επικράτεια που επιβάλλει το διάταγμα στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών (Υεμένη, Σουδάν, Σομαλία, Λιβύη, Ιράκ, Ιράν, Συρία) για 90 ημέρες, καθώς και στο σύνολο των προσφύγων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά


