Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκδώσουν άμεσα τον Γκιουλέν
Νέες πιέσεις προς την πλευρά των ΗΠΑ για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν ασκεί η Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν χρειάζεται να πάρει χρόνια η έκδοση του Γκιουλέν, αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά των ΗΠΑ.
Νέες πιέσεις προς την πλευρά των ΗΠΑ για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν ασκεί η Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν χρειάζεται να πάρει χρόνια η έκδοση του Γκιουλέν, αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα από την πλευρά των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Αγκυρα να συνοδεύσει το αίτημά της για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν με αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος και νομικοί έχουν υποστηρίξει ότι η διαδικασία έκδοσης μπορεί να πάρει χρόνια.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Εάν θέλεις να «τραβήξεις» το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, μπορεί να πάρει χρόνια, αλλά αν είσαι αποφασιστικός μπορεί να ολοκληρωθεί σε μια σύντομη περίοδο».
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί στον Γκιουλέν να διαφύγει σε τρίτη χώρα.
Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προτείνει τη σύσταση επιτροπής για να εξεταστεί το ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν και τόνισε πως η Τουρκία είναι έτομη να συμμετάσχει αυτή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας