Τη δεύτερη μεταγραφική κίνησή της ενόψει της νέας σεζόν ολοκλήρωσε η Τσέλσι, καθώς, μετά την απόκτηση του Βέλγου Μίσι Μπατσουαγί από τη Μαρσέιγ, παίκτης των «μπλε» είναι και επίσημα ο Ενγκολό Καντέ.

Ο λονδρέζικος σύλλογος ανακοίνωσε ότι απέκτησε τον Γάλλο μέσο από την πρωταθλήτρια Αγγλίας Λέστερ και πως ο 25χρονος άσος, ο οποίος ενίσχυσε τους «τρικολόρ» στο EURO 2016, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. Δεν ανακοινώθηκε το οικονομικό μέρος της μετακίνησης του Καντέ στην Τσέλσι, ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 32 εκατομμύρια λίρες (περίπου 38,26 εκατομμύρια ευρώ).

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Τσέλσι μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Καντέ τόνισε: «Είμαι τόσο χαρούμενος που υπέγραψα σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη! Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Η ευκαιρία να δουλέψω μαζί με τον Αντόνιο Κόντε, έναν λαμπρό προπονητή, και κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο ήταν απλά υπερβολικά καλή για να την απορρίψω. Η πρώτη σεζόν μου στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν πολύ ξεχωριστή και τώρα ελπίζω να συνεχίσω έτσι για να πετύχω ακόμη περισσότερα στη διάρκεια της θητείας μου ως παίκτης της Τσέλσι. Ανυπομονώ να συναντήσω τους νέους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω το σύλλογο να φτάσει σε πολλές επιτυχίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ