Τσίπρας: Τον ζηλεύει ο Βαλς, τον θαυμάζει ο Ντάισελμπλουμ
Σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς φέρεται να του είπε πως τον ζηλεύει, επειδή κατάφερε να περάσει κείμενο με μετρά 7.500 σελίδων χωρίς αντιδράσεις και απεργίες. Θαυμασμό για τον έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς φέρεται να του είπε πως τον ζηλεύει, επειδή κατάφερε να περάσει κείμενο με μετρά 7.500 σελίδων χωρίς αντιδράσεις και απεργίες.
Τη συζήτηση μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Μανουέλ Βαλς (το ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος της Liberation Φαμπιέν Περιέ), το βράδυ της Πέμπτης, σε μια χαλαρή συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου.
Manuel #Valls réitère à #Athènes: il envie #Tsipras de passer un texte de 7500 pages sans amendement, sans grève.
— Fabien Perrier (@FabienPerrier) June 2, 2016
Το παράπονο του γάλλου πρωθυπουργού στον έλληνα ομόλογό του έρχεται την ώρα που η Γαλλία φλέγεται από τις αντιδράσεις των συνδικάτων κόντρα στις αλλαγές που φέρνει ο Φρανσουά Ολάντ στα εργασιακά. Η γαλλική κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη, το ίδιο και τα συνδικάτα που έχουν κηρύξει πόλεμο κατά των αλλαγών.
Πάντως, θαυμασμό για τον έλληνα πρωθυπουργό εξέφρασε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως και ο Ματέο Ρέντσι, προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία.
Νένα Σώκου
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τελευταίο «αντίο» στον θρύλο της νύχτας – Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Λάκη Ραπτάκη
- Νέος Δήμαρχος στο Δήμο Φιλιατών
- Σε κρίσιμη κατάσταση βρέφος 30 ημερών με RSV
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις έχει 24ωρη διορία για να απαντήσει στη Χάποελ»
- Νησιώτικος δήμος κόβει πρόστιμα για απόρριψη μπαζών και απορριμμάτων






