
Βρέθηκε η «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ
Επτά χρόνια μετά την αρπαγή της από γκαλερί του Όσλο, η σπάνια λιθογραφία «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νορβηγίας. Ειδικοί αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό έργο γι΄αυτό οι δράστες της κλοπής δεν κατάφεραν να το πουλήσουν.
Επτά χρόνια μετά την αρπαγή της από γκαλερί του Όσλο, η σπάνια λιθογραφία «Ιστορία» του Έντβαρντ Μουνχ εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νορβηγίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η «Ιστορία», της οποίας η αξία το 2009 είχε υπολογιστεί στις 240.000 ευρώ, βρέθηκε σε καλή κατάσταση. Ειδικοί αναφέρουν πως πρόκειται για ένα ευρύτερα γνωστό έργο γι΄αυτό οι δράστες της κλοπής δεν κατάφεραν να το πουλήσουν.
Η αστυνομία ανακρίνει δύο άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για παράνομη κατοχή έργων τέχνης, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Ο πελάτης μου αρνείται τις κατηγορίες» δήλωσε ο δικηγόρος ενός εκ των δύο συλληφθέντων.
Η λιθογραφία εκλάπη τον Νοέμβριο του 2009 από την γκαλερί Nyborg Kunst. Οι δράστες έσπασαν με πέτρα τη βιτρίνα και απέσπασαν μόνο το συγκεκριμένο έργο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πειραιάς: Πάνω από 4 ώρες κράτησε το χειρουργείο του 2χρονου παιδιού που δέχτηκε επίθεση από σκύλο
- Αργυρώ – Δροσερά και ελαφριά γλυκά: Το Μ. Σάββατο μαζί με το ΒΗΜΑ
- Μετά το Ντουμπάι… πού; – Ποια ευρωπαϊκή πόλη μπορεί να γίνει η νέα πατρίδα των υπερπλούσιων;
- Άννα Βίσση: Και δεύτερος συνεργάτης αποχωρεί από το σχήμα της
- Μέσα στις υπόγειες πυραυλικές πολιτείες του Ιράν – «Ο γρανίτης που τις προστατεύει είναι εκατομμυρίων ετών»
- Ρωσία: Νεκρή καθηγήτρια σε σχολείο – Δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο μαθητή της






