Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Μέρκελ-Κάμερον συμφωνούν, χρειάζονται «κι άλλα» στις συνομιλίες με την ΕΕ

Ο βρετανός πρωθυπουργός και η γερμανίδα κακγελάριος συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες του Λονδίνου με την ΕΕ, όμως «πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βρεθεί λύση».

Ο βρετανός πρωθυπουργός και η γερμανίδα κακγελάριος συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία πως έχει επιτευχθεί πρόοδος στις συνομιλίες του Λονδίνου με την ΕΕ, όμως «πρέπει να γίνουν περισσότερα για να βρεθεί λύση».

Η Βρετανία αποσκοπεί σε συμφωνία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έχοντας προαναγγείλει δημοψήφισμα «μέσα ή έξω από την ΕΕ» μετά την κατάρτιση των νέων όρων της παραμονής της στους «28».

Στην τηλεφωνική τους συνομιλία, Κάμερον και Μέρκελ συμφώνησαν, σύμφωνα με την Ντάουινγκ Στριτ, πως «έχει επιτευχθεί πρόοδος και πως υπάρχει ειλικρινής καλή θέληση» στις διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέναντι στις θέσεις του Λονδίνου.

Και οι δύο αποδέχθηκαν, αναφέρει το Λονδίνο, πως «χρειάζεται ακόμη δουλειά» για την επίτευξη λύσης.

Στο τηλεφώνημα συζητήθηκε επίσης το Συριακό και το προσφυγικό και οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν πως είναι καίρια η ύπαρξη ισχυρών εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων και η συνεργασία με την Τουρκία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο