Θεσσαλονίκη: Στόχος βανδαλισμού το «Φεγγάρι στην Ακτή»
Στόχος βανδαλισμού έγινε για τρίτη φορά το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή» του Παύλου Βασιλειάδη, που κοσμεί το ξύλινο ντεκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Μακεδονία Παλλάς». Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στη βάση του γλυπτού, ενώ προσπάθησαν να το σπάσουν και να το πετάξουν στη θάλασσα για θρησκευτικούς και εθνικιστικούς λόγους γιατί θυμίζει την ημισέληνο του Ισλάμ.
Στόχος βανδαλισμού έγινε για τρίτη φορά το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή» του Παύλου Βασιλειάδη, που κοσμεί το ξύλινο ντεκ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Μακεδονία Παλλάς».
Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στη βάση του γλυπτού, ενώ προσπάθησαν να το σπάσουν και να το πετάξουν στη θάλασσα για θρησκευτικούς και εθνικιστικούς λόγους γιατί θυμίζει την ημισέληνο του Ισλάμ.
Σύμφωνα με το Έθνος, τον περασμένο Ιούλιο ο καλλιτέχνης είχε διαπιστώσει μία μεγάλη τομή στη βάση του γλυπτού, από λάμα ή σιδεροπρίονο, ενώ λίγες ημέρες μετά άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στα πλαϊνά μέρη του έργου. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές προωθήσεις – Ρήγμα στη Ζαπορίζια, εξόντωση εφεδρειών του Κιέβου (χάρτης)
- Αταμάν: «Γι’ αυτό έφερα τον Τι Τζέι Σορτς στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Αλκοόλ: Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι πότες στην ΕΕ; – Ο απροσδόκητος πρωταθλητής νηφαλιότητας
- Τελικά πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουμε; Αναζητώντας μία απάντηση που μπορεί να μην υπάρχει
- Χολαργός: 14χρονος πήγε σε ραντεβού-παγίδα με 20χρονη και τον μαχαίρωσαν – «Έχουμε τσακωθεί, μου την είχαν στημένη»
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς




