Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά από τους ιταλούς έχοντες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από τους ιταλούς εκατομμυριούχους να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία δωρίζοντας καθένας από 15.000 ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε σε 10 οικογένειες να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από τους ιταλούς εκατομμυριούχους να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία δωρίζοντας καθένας από 15.000 ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε σε 10 οικογένειες να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο.
Η έκκληση δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και την εξειδικευμένη οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
«Στην Ιταλία, 219.000 άνθρωποι διαθέτουν μια περιουσία μεγαλύτερη από 1 εκατ. ευρώ. Αν διαβάζεις την έκκληση αυτή και είσαι ένας απ’ αυτούς, μάθε ότι με 15.000 ευρώ μπορούμε να παράσχουμε σε 10 οικογένειες σύρων προσφύγων στην Ιορδανία τα μέσα για να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο χωρίς να ολισθήσουν στην ακραία φτώχεια και να χάσουν κάθε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών τους.
» Αν μόνο το 1% των ιταλών εκατομμυριούχων έδινε 15.000 ευρώ, θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε αρκετά κεφάλαια για να βοηθήσουμε περίπου 22.000 συριακές οικογένειες, μειώνοντας τον κίνδυνο να καταλήξουν στα χέρια των διακινητών» αναφέρει η Αρμοστεία.
Την ώρα που η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν προκαλούσε διεθνές κύμα γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες, μια άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ανακοίνωνε στο Αμμάν πως διέκοψε -ελλείψει κεφαλαίων- μέρος της αρωγής της προς τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Airbnb: Ισχυρή ζήτηση για το καλοκαίρι
- BHMAGAZINO: Οι γόνοι πίσω από τη παγκόσμια βιομηχανία της μόδας
- Θεσσαλονίκη: 17χρονη έγκυος κατήγγειλε 16χρονο ότι την έσπρωξε και τραυματίστηκε – Συνελήφθη και για εκδικητική πορνογραφία
- Τουρκία: Βυθίστηκε σε ναυπηγείο το «Sea Star Tilos» – Δραματική διάσωση του πληρώματος
- ΗΠΑ: O Τραμπ απειλεί την ΕΕ με αντίποινα αν προτιμήσει ευρωπαϊκά όπλα
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει όριο θητειών – Η αιχμή για Στουρνάρα και Παναγόπουλο
- Μαύρο Στέμμα: Ναζί, συλλήψεις, ποδολαγνεία, υποκλοπές και τρεις σφαίρες – Όλα τα σκάνδαλα πριν τον Άντριου
- Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό και μία αγωνιστική στον Λεσόρ από την Ευρωλίγκα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 20.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-amel-uzunovic-440739273-35451634-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442