Η Ύπατη Αρμοστεία ζητά από τους ιταλούς έχοντες να βοηθήσουν τους πρόσφυγες
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από τους ιταλούς εκατομμυριούχους να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία δωρίζοντας καθένας από 15.000 ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε σε 10 οικογένειες να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από τους ιταλούς εκατομμυριούχους να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία δωρίζοντας καθένας από 15.000 ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε σε 10 οικογένειες να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο.
Η έκκληση δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera και την εξειδικευμένη οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
«Στην Ιταλία, 219.000 άνθρωποι διαθέτουν μια περιουσία μεγαλύτερη από 1 εκατ. ευρώ. Αν διαβάζεις την έκκληση αυτή και είσαι ένας απ’ αυτούς, μάθε ότι με 15.000 ευρώ μπορούμε να παράσχουμε σε 10 οικογένειες σύρων προσφύγων στην Ιορδανία τα μέσα για να ζήσουν αξιοπρεπώς επί έναν χρόνο χωρίς να ολισθήσουν στην ακραία φτώχεια και να χάσουν κάθε ελπίδα για το μέλλον των παιδιών τους.
» Αν μόνο το 1% των ιταλών εκατομμυριούχων έδινε 15.000 ευρώ, θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε αρκετά κεφάλαια για να βοηθήσουμε περίπου 22.000 συριακές οικογένειες, μειώνοντας τον κίνδυνο να καταλήξουν στα χέρια των διακινητών» αναφέρει η Αρμοστεία.
Την ώρα που η φωτογραφία του μικρού Αϊλάν προκαλούσε διεθνές κύμα γενναιοδωρίας προς τους πρόσφυγες, μια άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, ανακοίνωνε στο Αμμάν πως διέκοψε -ελλείψει κεφαλαίων- μέρος της αρωγής της προς τους σύρους πρόσφυγες στην Ιορδανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διαλύει το κοινοβούλιο για να «επιστρέψει η εξουσία στον λαό»
- Στάθης Μαντζώρος: Η βελτίωση στην υγεία του 6 μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442