Το πολυαναμενόμενο Love, η τρισδιάστατη πορνογραφική ταινία του Γκασπάρ Νοέ (Μη Αναστρέψιμος) προβλήθηκε σε μεταμεσονύχτια προβολή το βράδυ της Τετάρτης. Οι ουρές ήταν μεγάλες, αλλά οι κριτικοί μάλλον απογοητεύτηκαν: το Love -λένε- δεν είναι σαν το Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ.

Οι αφίσες είχαν δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για την ταινία. Φυσικά, ο Γκασπάρ Νοέ είχε φροντίσει να ενισχύσει αυτές τις προσδοκίες, έχοντας δηλώσει ότι «τα αγόρια θα έχουν στύση και τα κορίτσια θα υγρανθούν».

Οι πρώτες εκτιμήσεις ήθελαν την ταινία να είναι μία κάπως κλασική ιστορία, χωρίς το σοκ που υποσχόταν. Στην σύγχρονη ψηφιακή εποχή, άλλωστε, είναι αρκετά δύσκολο να σοκαριστεί κανείς.

Δεδομένου του περιεχομένου της ταινίας, πολλοί αναρωτιούνται εάν οι θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ταινία ακριβώς όπως έχει.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας, ο Γκασπάρ Νοέ δήλωσε ότι θα άφηνε τα 12χρονα να δουν την ταινία του.

«Μόλις πεις τη λέξη πορνογραφικός, ο κόσμος πανικοβάλλεται» δήλωσε ο σκηνοθέτης. «Η ταινία, όμως, μιλά για την αγάπη από σεξουαλική άποψη. Για να δείξεις το σεξ είναι δύσκολο να μην κινηματογραφήσεις τα γεννητικά όργανα» είπε.

«Εάν ψάξετε στο Internet τη λέξη «Αγάπη» το 50% των εικόνων που θα δείτε είναι τολμηρές σεξουαλικά. Εγώ γύρισα μία ταινία για την αγάπη. Δεν αφορά τις ελβετικές τράπεζες ή τη Σαϊεντολογία. Γιατί να μη δείξω τι σημαίνει αγάπη;» αναρωτήθηκε.

Το Love αφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου: του Μέρφι και της συντρόφου του Ηλέκτρα που αποφασίζουν να συνάψουν ερωτική σχέση με την Όμι.

Ο Γκασπάρ Νοέ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να γυρίσεις ερωτική ταινία στις ΗΠΑ. «Είναι πιο εύκολο να δείξεις σκηνές αισθησιασμού στο ευρωπαϊκό σινεμά. Ο κόσμος είναι πιο ανοιχτόμυαλος. Οι Αμερικανοί, όσον αφορά την διανομή της ταινίας, είναι περισσότερο απόλυτοι» δήλωσε.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Καρλ Γκλούσμαν δήλωσε ότι η πρώτη ημέρα των γυρισμάτων ήταν πολύ δύσκολη γι’ αυτόν. «Ο Γκασπάρ αποφάσισε να ξεκινήσει τα γυρίσματα κάνοντας κοντινό στα γεννητικά μου όργανα» είπε ο ηθοποιός από το Μπρονξ. «Ήμουν στην τουαλέτα (πριν από τα γυρίσματα της ταινίας) και σκεφτόμουν ότι έπρεπε να τρέξω στο αεροδρόμιο και να γυρίσω πίσω στις ΗΠΑ».

Ο σκηνοθέτης αστειεύτηκε ότι κάλεσε τη μητέρα του Γκλούσμαν στην πρεμιέρα της ταινίας, ωστόσο ο ηθοποιός απάντησε: «Η μητέρα μου δεν ήταν παρθένα όταν τη συνάντησα. Είναι πολύ περήφανη για μένα».

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ