Βρετανικό Μουσείο: Θα έπρεπε να χαίρεστε που δανείζουμε Γλυπτά
Μετά την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ένα από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, ο διευθυντής του μουσείου, Νέιλ ΜακΓκρέγκορ, προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις. «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμένη που ένα από τα μάρμαρα θα εκτεθεί στο Ερμιτάζ» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.
Μετά την απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δανείσει στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ένα από τα γλυπτά που αφαίρεσε ο λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, ο διευθυντής του μουσείου, Νέιλ ΜακΓκρέγκορ προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις.
«Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμένη που ένα από τα μάρμαρα θα εκτεθεί στο Ερμιτάζ» δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.
«Ελπίζω ότι οι Έλληνες θα χαρούν που ένα νέο πολύ μεγάλο κοινό θα μπορέσει να δει τα σπουδαία δημιουργήματα της Αρχαίας Ελλάδας. Άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν ποτέ να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή το Λονδίνο θα μπορούν τώρα στη Ρωσία να καταλάβουν και να δουν το μεγαλείο αυτών των αγαλμάτων» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν θα δάνειζε το συγκεκριμένο άγαλμα σε ελληνικό μουσείο απάντησε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να δανείσουμε τα Ελγίνεια, φτάνει να είναι εφικτή η μεταφορά τους, να υπάρχει σοβαρός λόγος για να εκτεθούν κάπου αλλού και εκεί που θα πάνε να είναι ασφαλή και να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή τους στο Βρετανικό Μουσείο».
Yπογράμμισε, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Versace: Με τον Βέλγο οραματιστή Pieter Mulier στο τιμόνι ξεκινάει νέο κεφάλαιο – Το ρίσκο
- Χιλή: Ο ακροδεξιός εκλεγμένος πρόεδρος Καστ θέλει να «εμπνευστεί» από Μελόνι, Όρμπαν και Μιλέι
- 6 Φεβρουαρίου 2026: Η ημερομηνία που κανείς δεν προσέxει, αλλά ξαναβάζει τον κόσμο στον εφιάλτη
- Κίνηση: Διακοπή κυκλοφορίας σε δύο λωρίδες της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας λόγω τροχαίου
- Ιταλικό στυλ στη Βραζιλία: Αντσελότι και Καναβάρο συναντήθηκαν στο Ρίο
- Στο ψυχιατρείο μπαινόβγαινε η 56χρονη δασκάλα γιόγκα που έβαζε βόμβες σε φίλους και συγγενείς


