Μπουρούντι: 13 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών – Επί 6 ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα
«Επί σχεδόν έξι ώρες εκσφενδονίζονταν βλήματα» έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στο Μπουρούντι, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 57 να τραυματιστούν.
Δεκατρείς νεκροί και 57 τραυματίες είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το βράδυ χθες Τρίτη σε αποθήκη πυρομαχικών μιας στρατιωτικής βάσης στην Μπουζουμπούρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού του Μπουρούντι. Η έκρηξη αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
«Επί σχεδόν έξι ώρες, βλήματα εκσφενδονίζονταν στον ουρανό της περιοχής και έπεφταν τριγύρω»
🚨🇧🇮 Massive explosion at a military store in Bujumbura, Burundi after an electrical fire.
Ο στρατηγός Γκασπάρ Μπαρατούζα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι καταστράφηκαν κτίρια, οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός στη βάση που βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένο προάστιο της Μπουζουμπούρα, της οικονομικής πρωτεύουσας του Μπουρούντι.
Διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν την περιοχή, σκορπώντας τον τρόμο σε περίοικους που έσπευσαν να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια.
#Burundi‘s🇧🇮 army Spokesperson Gaspard Baratuza says that the explosions heard on Tuesday in Bujumbura, Burundi’s commercial capital, were caused by an electrical short-circuit at an ammunition store in a military camp.
Στο προάστιο Μουσάγκα, όπου βρίσκεται η στρατιωτική βάση, ένας κάτοικος αφηγήθηκε ότι είδε μια γυναίκα να σωριάζεται στο έδαφος και αργότερα έμαθε πως είχε χτυπηθεί από βλήμα.
🐦🔥update🐦🔥
People in Burundi are still panicking and fleeing.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.