Στο σφυρί το Νόμπελ του Τζέιμς Γουότσον για την έλικα του DNA
Το χρυσό μετάλλιο τoυ βραβείου Νόμπελ που έλαβε ο αμερικανός Τζέιμς Γουότσον το 1962, όταν βραβεύτηκε μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Christie's.
Το χρυσό μετάλλιο τoυ βραβείου Νόμπελ που έλαβε ο αμερικανός Τζέιμς Γουότσον το 1962, όταν βραβεύτηκε μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s.
Ο Γουότσον, σήμερα 86 ετών, θα διαθέσει μέρος των εσόδων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας.
Το μετάλλιο, το πρώτο που πωλείται από εν ζωή νομπελίστα, θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου.
Το μετάλλιο του Φράνσις Κρικ, ο οποίος βραβεύτηκε μαζί τον Γουότσον και τον Μορίς Ουίλκινς για την ανακάλυψη της δομής και της λειτουργίας του δεσοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA) το 1953, πουλήθηκε πέρυσι για 2,27 εκατ. δολάρια.
Για πολύ περισσότερα, έξι εκατομμύρια δολάρια, πουλήθηκε ένα γράμμα που είχε στείλει ο Κρικ στον γιο του, στο οποίο περιέγραφε τη δομή του DNA λίγο πριν τη δημοσιεύσει.
Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ διατεθεί σε δημοπρασία οποιασδήποτε επιστολής.
Ο αμερικανός Κρικ πέθανε το 2004 σε ηλικία 88 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του



