Αποχωρεί ο Αγγ.Δεληβοριάς από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη
Ο Άγγελος Δεληβοριάς αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη. Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο αναφέρει ότι την Παρασκευή το μεσημέρι, ο κ. Δεληβοριάς θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την επικείμενη αποχώρησή του, την ένταξή του στη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος, καθώς και για τη διαδικασία της διαδοχής του.
Ο Άγγελος Δεληβοριάς αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.
Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο αναφέρει ότι την Παρασκευή το μεσημέρι, ο κ. Δεληβοριάς θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους για την επικείμενη αποχώρησή του, την ένταξή του στη Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος, καθώς και για τη διαδικασία της διαδοχής του.
Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς ο ίδιος είχε αφήσει πέρυσι να εννοηθεί ότι αυτό θα γινόταν κάποια στιγμή.
«Ότι κάποτε θα αποχωρούσα από τη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, έπρεπε να είναι αναμενόμενο, αφού όμως ενημερώσω πρώτα τους συνεργάτες μου, και βεβαίως όλους όσους δημοσιογράφους με στηρίζουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες, από τότε που υπηρετώ το Ίδρυμα. Για την ώρα, βρίσκομαι ακόμα εδώ συνεχίζοντας το δύσκολο έργο που ξεκίνησα» ανέφερε σε δήλωσή του τον Δεκέμβριο του 2013 ο κ. Δεληβοριάς.
Σε δηλώσεις του στα ΝΕΑ, ο κ. Δεληβοριάς είχε παραδεχθεί ότι κάποια θα εγκαταλείψει το τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη.
«Η ηλικία μου σε συνδυασμό με όλες τις καθημερινές υποχρεώσεις που απαιτεί η θέση του διευθυντή με έχουν οδηγήσει στη συγκεκριμένη απόφαση. Είναι ώρα να αναλάβουν οι νεότεροι. Εγώ θα είμαι δίπλα, να προσφέρω ό,τι μπορώ» είχε δηλώσει, τονίζοντας τότε ότι θα παρέμενε «για την ώρα» στο τιμόνι του Μουσείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442