Παντερμαλής: Η Αμφίπολη εγείρει το παγκόσμιο ενδιαφέρον
Στη διεθνή απήχηση που έχει προκαλέσει η αρχαιολογική ανασκαφή της Αμφίπολης αναφέρθηκε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας, Δημήτρης Παντερμαλής, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του.
Στη διεθνή απήχηση που έχει προκαλέσει η αρχαιολογική ανασκαφή της Αμφίπολης αναφέρθηκε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας, Δημήτρης Παντερμαλής, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του.
«Θέλω να σχολιάσω την απήχηση που είχε η ανεύρεση αυτού του μνημείου και πόσο ήγειρε το ενδιαφέρον του ελληνικού και του διεθνούς κοινού» υπογράμμισε ο κ. Παντερμαλής.
Απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί σε εκτιμήσεις για την κατάληξη των ανασκαφών, αλλά και για το θέμα της διαμάχης, μεταξύ συναδέλφων του αρχαιολόγων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από το Σύλλογο Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε και ο κ. Παντερμαλής, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με παλιούς του συμμαθητές, αλλά και φοιτητές του, από την εποχή των πολύχρονων ανασκαφών στο Δίον.
Ο κ. Παντερμαλής στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σύγχρονες μεθόδους της ψηφιακής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Αδάμ-Βελένη και ο Ευάγγελος Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ.
«Προσπαθούμε με σύγχρονες μεθόδους να αναδείξουμε όλα τα χαρακτηριστικά του Μουσείου της Ακρόπολης και μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας επιχειρούμε να κάνουμε πιο οικεία στον κόσμο, τα αριστουργήματα της αρχαϊκής και κλασικής εποχής χωρίς όμως να θυσιάσουμε οτιδήποτε από την αυθεντικότητα των πρωτοτύπων» επισήμανε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Eurovision 2026: Εκτός διαγωνισμού και Ιρλανδία, Ολλανδία, Σλοβενία μετά την ανακοίνωση συμμετοχής του Ισραήλ
- Κεταμίνη: Έφηβος περιγράφει πως η χρήση τού κατέστρεψε τη ζωή – Έπαιρνε 11 γραμμάρια την ημέρα
- Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα – Αθωώθηκε από το δικαστήριο
- Παναθηναϊκός: Η 12άδα για το παιχνίδι με τη Βαλένθια
- Ανασχηματισμός στην Κύπρο με μήνυμα (;) για τον GSI
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο



