Κινηματογραφικές εικόνες στη Βενετία από τις 27 Αυγούστου
Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Την αυλαία θα σηκώσει η πολυαναμενόμενη ταινία Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, αλλά όχι από την Ελλάδα, παρά τις φήμες που ήθελαν συμμετοχή του Chevalier.
Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του 71ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Την αυλαία θα σηκώσει η πολυαναμενόμενη ταινία Birdman του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες επιλογές από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία, αλλά όχι από την Ελλάδα, παρά τις φήμες που ήθελαν συμμετοχή του Chevalier.
Ο Σουηδός Ρόι Άντερσον παρουσιάζει την ταινία A pigeon sat on branch reflecting on existence (Ένα περιστέρι έκατσε σε ένα κλαδί συλλογιζόμενο την ύπαρξή του), στη διάρκεια του οποίου βλέπουμε δύο άνδρες να ανταλλάσσουν απόψεις για τη ζωή. Πολυαναμενόμενη είναι και η βιογραφία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι δια χειρός Έιμπελ Φεράρα με πρωταγωνιστή τον Γουίλιεμ Νταφόε. Ο τίτλος της; Απλά Pasolini.
Ο Αλ Πατσίνο επανέρχεται στη Βενετία με δύο ρόλους. Ο πρώτος είναι στο Mangelhorn του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα. Ο Πατσίνο ερμηνεύει έναν κλειδαρά που δεν έχει ξεπεράσει τον πρώτο έρωτα της ζωής του. Ο δεύτερος ρόλος του είναι στην ταινία Ταπείνωση του Μπάρι Λέβινσον, μεταφορά του βιβλίου του Φίλιπ Ροθ που προβάλλεται εκτός διαγωνιστικού.
Στο Φεστιβάλ θα προβληθεί και η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, The Cut, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και το Good Kill του Άντριου Νίκολ με τους Ίθαν Χοκ και Τζάνουαρι Τζόουνς.
Ισχυρή παρουσία έχει και η Γαλλία. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του Ξαβιέ Μποβουά La Rançon De La Gloire, ενώ ο Μπενουά Ζακό παρουσιάζει το Trois Coers. Από ιταλικής πλευράς έχουμε το Il giovane favoloso του Μάριο Μαρτόνε και το Hungry Hearts του Σαβέριο Κονστάντζο.
Το Ιράν εκπροσωπείται από την Ραχσάν Μπανιετεμάντ, η οποία αφηγείται διαφορετικές ανθρώπινες ιστορίες στο Tales.
Εκτός διαγωνιστικού, με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα ταινία του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς (The Last Picture Show) με πρωταγωνίστρια τη Τζένιφερ Άνιστον και τίτλο She is Funny That Way.
Ο Λαρς Φον Τρίερ συνεχίζει το ταξίδι του στα σημαντικά Φεστιβάλ, παρουσιάζοντας την uncut εκδοχή του δεύτερου μέρους του Nymphomaniac.
Στη Βενετία θα βρεθεί και ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης/ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο, ο οποίος θα παραλάβει ένα τιμητικό βραβείο.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 6 Σεπτεμβρίου.
Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών



