Βραβείο Pictet: Η PhotoBiennale του ΜΦΘ στο «Νόησις»
Στους χώρους του «Νόησις», του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες του διεθνούς βραβείου Pictet με θέμα την Κατανάλωση. Η έκθεση, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της PhotoBiennale.
Στους χώρους του «Νόησις», του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες του διεθνούς βραβείου Pictet με θέμα την Κατανάλωση.
Η έκθεση, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος της PhotoBiennale.
Η έκθεση ξεκινά στις 5 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 20 Σεπτεμβρίου (το διάστημα 9-17 Αυγούστου ο χώρος θα είναι κλειστός.
Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των επιλεγμένων φωτογράφων για τον πέμπτο κύκλο του βραβείου Pictet.
Για τον κύκλο αυτό προτάθηκαν 700 φωτογράφοι.
Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον Σερ Ντέιβιντ Κινγκ, κατέληξε σε μια βραχεία λίστα με έντεκα δημιουργούς, τα έργα των οποίων παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση.
Νικητής του 5ου κύκλου του βραβείου ήταν ο γερμανός φωτογράφος Μίκαελ Σμιντ, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε τον Μάιο του 2014, μόλις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του βραβείου.
Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του «Νόησις»(6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310483000) με το ΜΦΘ.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Άνταμ Μπαρτός, Μοτογιούκι Νταϊφού, Ρινέκε Ντίτζκστρα, Χονγκ Χάο, Μίσκα Χένερ, Χουάν Φερνάντο Χεράν, Μπόρις Μικαΐλοφ, Αμπραάμ Ογχομπάζε, Μίκαελ Σμιντ, Άλαν Σέκουλα, Λόρι Σίμονς.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30-14.30 και Σάββατο – Κυριακή 18.30-21.30
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άνετο βράδυ για την Μπασκόνια (88-78), ο Βιλντόζα έδωσε τη νίκη στην Βίρτους (79-78)
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Πέθανε ο Φρανκ Ο. Γκέρι – Ο αρχιτέκτονας που έκανε το μέταλλο να χορεύει, «ανέστησε» το Μπιλμπάο και έδωσε μορφή στο χάος της ζωής
- Ερυθρός Αστέρας – Μπαρτσελόνα 79-89: Με οδηγό τον Κλάιμπερν η νίκη των μπλαουγκράνα
- Πούτιν και Μόντι υπογράφουν συμφωνίες 100 δισ. [γράφημα]
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού



