H Ακτή Ελεφαντοστού πήρε το 2-1 από την Ιαπωνία
Προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, απέκτησε η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου (στον οποίο συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας), επικράτησε της Ιαπωνίας με 2-1. Η αναμέτρηση έγινε στο «Περναμπούκο Αρένα» της πόλης Ρεσίφε και τα τέρματα των Αφρικανών πέτυχαν οι Μπόνι (64`), Ζερβίνιο (66`), ενώ οι Ασιάτες προηγήθηκαν στο 16` με τον Χόντα.
Προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, απέκτησε η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου (στον οποίο συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας), επικράτησε της Ιαπωνίας με 2-1. Η αναμέτρηση έγινε στο «Περναμπούκο Αρένα» της πόλης Ρεσίφε και τα τέρματα των Αφρικανών πέτυχαν οι Μπόνι (64`), Ζερβίνιο (66`), ενώ οι Ασιάτες προηγήθηκαν στο 16` με τον Χόντα.
Ο Σαμπρί Λαμουσί παρέταξε την ομάδα του με αρκετές εκπλήξεις, καθώς άφησε στον πάγκο τους Ντρογμπά και Κόλο Τουρέ, ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιάγια Τουρέ, που προέρχεται από τραυματισμό. Παρ΄όλα αυτά, οι παίκτες της Ακτής πήραν τον έλγεχο στην μεσαία γραμμή, χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί. Μετά το πρώτο 10λεπτο, οι Ασιάτες ισορρόπησαν και επέβαλαν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο γκολ, όταν στο 16ο λεπτό, ο Χόντα με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στην συνέχεια και με δεδομένη την κακή εμφάνιση των Αφρικανών, οι Ιάπωνες φρόντισαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη και μετά από ένα 15λεπτο χωρίς κάτι σημαντικό, ο Ντρογκμπά πήρε την θέση του Ντι και αμέσως η εικόνα των Αφρικανών άλλαξε άρδην. Με εντελώς διαφορετική ψυχολογία, μέσα σε δύο λεπτά (64`, 66`) η Ακτή έφτασε στην ανατροπή, καθώς με ισάριθμες κεφαλιές των Μπονί και Ζερβίνιο, από παράλληλες σέντρες του Οριέ, το σκορ έγινε 2-1. Ηταν ένα «εφιαλτικό» διάστημα για τους Ιάπωνες που έχασαν καθε μονομαχία, με αποκορύφωμα αυτές στο κέντρο της άμυνας, οι οποίες αποδείχθηκαν και καθοριστικές.
Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι Ασιάτες δεν κατάφεραν ν΄αντιδράσουν με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει στα επίπεδα του 2-1 και την «παρέα» του Ντρογκμπά να καθίσταται φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά (75` Τζακπά), Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Ντι (62` Ντρογκμπά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Καλού, Μπόνι (78` Κόναν).
ΙΑΠΩΝΙΑ (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (59` Εντό), Καγκάβα (86` Κακιτάνι), Χόντα, Οσάκο (68` Οκούμπο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Κίναν Έβανς για το πως εξελίσσεται η αποθεραπεία του
- Η Κομισιόν παραδέχεται υποκλοπή δεδομένων στην κυβερνοεπίθεση της περασμένης εβδομάδας
- Φάμελλος: Να φύγει σύντομα η κυβέρνηση της διαφθοράς, για να έχουν οι πολίτες την Υγεία τους
- ΠΑΣΟΚ στον Μαρινάκη: Κάθεστε στα ίδια υπουργικά έδρανα με την ακροδεξιά και στα δύσκολα σας ξελασπώνει ο Βελόπουλος
- ΔΕΔΔΗΕ: Πότε ξεκινά το «νυχτερινό» ωράριο στο ηλεκτρικό ρεύμα – Οι ώρες με μειωμένες τιμές
- ΕΕ: Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από την κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu

