«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» από την Καμεράτα
Το αριστουργηματικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» παρουσιάζει στις 2 Νοεμβρίου (20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Το αριστουργηματικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» παρουσιάζει στις 2 Νοεμβρίου (20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Το έργο παρουσιάζεται υπό τη διεύθυνση του διεθνώς προβεβλημένου μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου και με αφηγήτρια την Όλια Λαζαρίδου.
Στην εκδήλωση-αφιέρωμα της Ορχήστρας στον μεγάλο έλληνα συνθέτη, οι διάφανοι και μαγευτικοί ήχοι της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι, σε σύγχρονα όργανα, συνδιαλέγονται με τέσσερα δημοφιλή Κοντσέρτα του μεγάλου συνθέτη του ιταλικού μπαρόκ, Αντόνιο Βιβάλντι, σε όργανα εποχής.
Η εκδήλωση αποτελεί παραγωγή του Μουσικού & Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδος (Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής ) και πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της ΟΠΑΠ Α.Ε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο πατέρας ήταν γεμάτος αίματα» – Τι λέει μάρτυρας της τραγωδίας με το 2χρονο και το πίτμπουλ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – Νεκροί μέσα σε λέμβο οι 18 μετανάστες





