Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές της ΔΕΘ, λένε οι εμποροϋπάλληλοι

«Όχι» στο άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές της ΔΕΘ, λένε οι εμποροϋπάλληλοι

Στην άρνηση των εμποροϋπαλλήλων προσέκρουσε η πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Έκθεσης. Οι εμποροϋπάλληλοι χαρακτήρισαν την εφαρμογή του μέτρου «ταφόπλακα για τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζομένους».

Στην άρνηση των εμποροϋπαλλήλων προσέκρουσε η πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Έκθεσης.

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις και με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Εμπορικός Σύλλογος, που όλα τα προηγούμενα χρόνια αρνούνταν κατηγορηματικά τις επανειλημμένες προτάσεις της περιφέρειας, του δήμου και της πρώην νομαρχίας, δέχτηκε να ανοίξουν δοκιμαστικά τα μαγαζιά τις δύο επόμενες Κυριακές.

Ωστόσο, σύμφωνα με Τα Νέα, κάθετα αντίθετοι ήταν οι εκπρόσωποι των εμποροϋπαλλήλων, με το σκεπτικό ότι η δοκιμαστική λειτουργία τις δύο αυτές ημέρες ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν θα έχει κανένα όφελος ούτε για τους μικρούς εμπόρους ούτε τους εργαζομένους.

Στην πρώτη σύσκεψη για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου της πόλης, που συγκάλεσε την Τρίτη ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής και στην οποία συμμετείχαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, διαφάνηκε προσπάθεια σύγκλισης απόψεων.

Ο μεν αντιπεριφερειάρχης απέφυγε να μιλήσει για 42 Κυριακές, όπως είχε δηλώσει ότι θα προτείνει, ενώ τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ότι η εφαρμογή της όποιας απόφασης είναι προαιρετική. Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος, που έχει πάρει απόφαση για άνοιγμα μόνο τις επτά που ορίζει ο νόμος, φάνηκε πιο διαλλακτικός.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος Κώστας Χαντζαρίδης, οι έμποροι είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν για 4-5 επιπλέον «οικονομικά ενδιαφέρουσες» Κυριακές, όπως αυτές της ΔΕΘ, ενώ συντάχθηκε με την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για τα εορταστικά τριήμερα γειτονικών χωρών.

Ωστόσο, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το όφελος που θα έχει αυτό για την πόλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, την Τσιμισκή, εξαιρούνται από τον νόμο το 62% των καταστημάτων, τα οποία καταλαμβάνουν το 88% του συνολικού «μετώπου» του.

Διχασμένοι εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, ενώ κάθετα αντίθετοι ήταν οι εμποροϋπάλληλοι που χαρακτήρισαν την εφαρμογή του μέτρου «ταφόπλακα για τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζομένους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο