«Tρικολόρ» μελίσσια στη στέγη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης
Η στέγη της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας ετοιμάζεται να «φιλοξενήσει» αυτή την εβδομάδα τρεις μεγάλες κυψέλες στο πλαίσιο σχεδίου για την προώθηση της παραγωγής μελιού χωρίς μικροβιοκτόνα. Από τις τρεις κυψέλες (στα χρώματα της γαλλικής σημαίας: κόκκινο, άσπρο, μπλε) θα παράγονται ως και 150 κιλά μέλι τον χρόνο.
Η στέγη της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας ετοιμάζεται να «φιλοξενήσει» αυτή την εβδομάδα τρεις μεγάλες κυψέλες στο πλαίσιο σχεδίου για την προώθηση της παραγωγής μελιού χωρίς μικροβιοκτόνα.
Τα μελίσσια πρόκειται να μεταφερθούν εκεί όταν ανέβει η θερμοκρασία και από τις τρεις κυψέλες θα παράγονται ως και 150 κιλά μέλι τον χρόνο.
Η τοποθέτηση αποικιών μελισσών στις στέγες κτιρίων είναι μία νέα τάση στην Ευρώπη, η οποία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι μέλισσες προσαρμόζονται εύκολα στο αστικό περιβάλλον.
«Αυτός είναι ένας σπουδαίος συμβολισμός για εμάς. Θεωρούμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να ενημερωθούν οι άνθρωποι —το κοινό και οι πολιτικοί— για τον ρόλο των μελισσών» δήλωσε ο Τιερί Ντιροσέλ, επικεφαλής της Ένωσης Γάλλων Μελισσοκόμων, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters για τις νέες κυψέλες που θα τοποθετηθούν στη στέγη του επιβλητικού κτιρίου του 18ου αιώνα στις όχθες του Σηκουάνα, όπου στεγάζεται η Κάτω Βουλή.
Παρά το ιδιαίτερα επώδυνο τσίμπημά τους, οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την ανθρώπινη ύπαρξη. Η παγκόσμια μείωση του πληθυσμού τους προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στους επιστήμονες, αλλά και στους αγρότες και στους πολιτικούς στην ΕΕ.
Η κάθε κυψέλη που θα τοποθετηθεί στη στέγη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα φιλοξενεί 50.000 μέλισσες τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ο πληθυσμός τους θα μειώνεται σε 15.000 τον χειμώνα.
Ο βουλευτής της Αριστεράς Λοράνς Ντιμόν δήλωσε ότι εκτιμάται πως η ετήσια παραγωγή μελιού θα γεμίζει 800 βάζα τον χρόνο τα οποία θα προσφέρονται σε μικρούς μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη ή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συνελήφθη 70χρονος εξαπατούσε ηλικιωμένους – Έκλεψε πάνω από 15.000 ευρώ
- Σκάνδαλο στη Ρέιντζερς: Παίκτες χρησιμοποιούσαν δωμάτια φυσικοθεραπείας για ερωτικά ραντεβού!
- «Big Bang» στις επενδύσεις από τις Big Tech για την ΑΙ
- Τους υπουργούς Εργασίας της ΝΔ δίνει η Στρατινάκη σε απάντησή της – Την τελική απόφαση και υπογραφή για τα κονδύλια είχε ο εκάστοτε υπουργός
- Ο Bad Bunny δεν λέει πολλά για την εμφάνιση του στο Super Bowl, αλλά υπόσχεται ένα «μεγάλο πάρτυ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα – Παραβιάζει βάναυσα προσωπικά δεδομένα





