«Καθαρό αέρα» πουλά Κινέζος επιχειρηματίας ως αντίδοτο στη μόλυνση
Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο, οδηγούν ορισμένους Κινέζους σε επιχειρηματικές ιδέες. Κινέζος πολυεκατομμυριούχος αποφάσισε να αρχίσει να πουλά... καθαρό αέρα σε κονσέρβα! Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, ο οποίος έγινε πλούσιος από την ανακύκλωση, μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες, τα οποία -όπως λέει ο ίδιος- περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.
Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Πεκίνο, οδηγούν ορισμένους Κινέζους σε επιχειρηματικές ιδέες. Κινέζος πολυεκατομμυριούχος αποφάσισε να αρχίσει να πουλά… καθαρό αέρα σε κονσέρβα!
Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο, ο οποίος έγινε πλούσιος από την ανακύκλωση, μοίρασε αλουμινένια κουτάκια σε πολίτες, τα οποία -όπως λέει ο ίδιος- περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.
«Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον» είπε.
Την Τετάρτη, ο επιχειρηματίας μοίρασε πράσινα και πορτοκαλί κουτάκια «Καθαρού Αέρα» που στη συσκευασία δείχνουν μια καρικατούρα του ίδιου να λέει: «Ο Τσεν Γκουανγκμπιάο είναι καλός άνθρωπος».
Τα κουτάκια μοιράστηκαν δωρεάν την Τετάρτη, ωστόσο, κανονικά το κόστος τους είναι 80 σεντς. Τα έσοδα, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας και σε περιοχές με ιστορική αξία.
Ο ίδιος ο Τσεν Γκουανγκμπιάο είναι διασημότητα στην Κίνα και η περιουσία του φτάνει τα 740 εκατομμύρια δολάρια.
Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές του Πεκίνου, εξαιτίας του νέφους που έχει σκεπάσει την πόλη τις τελευταίες ημέρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές


