Έλεγχο της οπλοκατοχής απαιτεί το Χόλιγουντ
Το Χόλιγουντ σπάει τη σιωπή του και απαιτεί έλεγχο της οπλοκατοχής. Την ώρα που οι Αμερικανοί πολίτες ζητούν νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στις ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία και το λόμπι της οπλοκατοχής επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι καλλιεργούν «κουλτούρα βίας» διάσημοι σταρ -ανάμεσά τους η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον, ο Γουίλ Φέρελ, ο Κρις Ροκ- λένε: «Αρκετά. Απαιτήστε νομοσχέδιο».
Το Χόλιγουντ σπάει τη σιωπή του και απαιτεί έλεγχο της οπλοκατοχής. Την ώρα που οι Αμερικανοί πολίτες ζητούν νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στις ένοπλες επιθέσεις στα σχολεία και το λόμπι της οπλοκατοχής επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι καλλιεργούν «κουλτούρα βίας» διάσημοι σταρ -ανάμεσά τους η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Άνιστον, ο Γουίλ Φέρελ, ο Κρις Ροκ- λένε: «Αρκετά. Απαιτήστε νομοσχέδιο».
Οι σταρ του Χόλιγουντ αναφέρουν στο βιντεάκι τα κρούσματα βίας που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε δημόσιους χώρους από ένοπλες επιθέσεις.
«Πόσα ακόμα σχολεία, πόσα ακόμα κολέγια, πόσα ακόμα εμπορικά κέντρα, πόσες ακόμα αίθουσες κινηματογράφων πριν κάνουμε κάτι;» αναρωτιούνται διάσημοι ηθοποιοί.
Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν στο βίντεο είναι οι: Κέιτ Χάντσον, Πολ Ραντ, Μπιγιονσέ, Τζένιφερ Άνιστον, Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Τζέισον Μπέιτμαν, Έλεν ΝτεΤζενέρις, Κρις Ροκ, Γουίλ Φέρελ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Χάτσον.
«Αρκετά. Απαιτήστε νομοσχέδιο» λένε οι διάσημοι σταρ που τις προηγούμενες ημέρες είχαν κατηγορηθεί από πολλούς για σιωπή στο θέμα της οπλοκατοχής.
Ο Ρόμπερτ Τόμσον, καθηγητής λαϊκού πολιτισμού στο Syracuse University, εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό: «Εάν είναι κάποιος σταρ ταινιών δράσης που χρησιμοποιεί όπλα, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θέλει να κάνει είναι να εμπλακεί… εκτός κι αν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον σε ταινία δράσης».
Μεγάλοι σταρ ταινιών δράσης όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, καθώς επίσης ο Μπραντ Πιτ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, είχαν να δηλώσουν από ελάχιστα έως τίποτα δημοσίως για τη σφαγή στο Νιουτάουν που άφησε πίσω της 20 νεκρά παιδιά.
«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν δημόσιες δηλώσεις αποτροπιασμού για το συμβάν, από εξέχουσες προσωπικότητες του κόσμου του θεάματος και από ανθρώπους που θέλουν να γίνει κάτι για το θέμα της οπλοκατοχής» είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες βετεράνος των δημοσίων σχέσεων στο Χόλιγουντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Ο Ωμέγα Εμποδιστής φέρνει καιρική ηρεμία – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Ποιος διαιτητής ορίστηκε από την UEFA για το Καϊράτ – Ολυμπιακός
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά


