Ζητούνται ανάδοχοι για τα γκαργκόιλ του Καθεδρικού στο Μιλάνο
Mια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι του Καθεδρικού Ντουόμο στο Μιλάνο, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη συντήρηση του Ναού. Καλούν τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα από τα εκατοντάδες γκαργκόιλ, τα αγάλματα με τις συχνά τρομακτικές μορφές που κοσμούν τους Ναούς, με στόχο να κυλά μέσα από αυτά το νερό της βροχής. Όσοι μάλιστα υιοθετήσουν ένα τέτοιο άγαλμα για 300 χιλιάδες ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους γραμμένο κάτω από αυτό.
Mια πρωτότυπη ιδέα είχαν οι υπεύθυνοι του περίφημου Καθεδρικού Ντουόμο του Μιλάνου, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για τη συντήρηση του Ναού, τώρα που οι περικοπές λόγω λιτότητας άγγιξαν και την Ιταλία.
Καλούν τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα από τα εκατοντάδες γκαργκόιλ, τα αγάλματα με τις συχνά τρομακτικές μορφές που κοσμούν τους Ναούς, ώστε να κυλά μέσα από αυτά το νερό της βροχής.
Όσοι μάλιστα υιοθετήσουν ένα τέτοιο άγαλμα για 300 χιλιάδες ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους γραμμένο κάτω από αυτό.
Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Καθεδρικός Ναός ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1386 και χρειάστηκε σχεδόν έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί.
Είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος του κόσμου και ο μεγαλύτερος στην ιταλική επικράτεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μενδώνη: Κτήμα του Ελληνικού Δημοσίου οι φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Καισαριανής
- Τέμπη: «Δικαιοσύνη» και «τιμωρία των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται» ζητούν συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο
- ΕΝΦΙΑ: Στην τελική ευθεία τα εκκαθαριστικά του 2026 – Πώς θα γίνει η εξόφληση
- Πέτρος Λαγούτης: «Η ερώτηση ήταν για φάπες»
- Αφήνουν το Ισραήλ οι ξένοι παίκτες Μακάμπι και Χάποελ – Στον «αέρα» η αθλητική δράση στη χώρα
- Πλήθος κόσμου στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη – Συγκίνηση και αναπάντητα «γιατί»

