Την απόκτηση του Ρόι Κάρολ το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός. Η ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» αναφέρει ότι ο Βόρειοϊρλανδός πρώην πορτιέρο του ΟΦΗ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ενάμιση χρόνο. Παράλληλα, η πειραϊκή ΠΑΕ γνωστοποίησε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Φράνκο Κοστάνσο.

Ο Κάρολ πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη και στη συνέχεια έγινε και τυπικά παίκτης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» συνάντησαν αρκετά εμπόδια, αλλά με τη βοήθεια του ίδιου του Κάρολ, κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Ο 35χρονος πορτιέρο πίεσε τους ιθύνοντες του ΟΦΗ να δώσουν το «ok» και να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή, αφού χθες όλα έδειχναν πως η υπόθεση όδευε σε ναυάγιο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε ένα τέτοιο σύλλογο. Είναι μεγάλη μου τιμή το να παίξω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θα κάνω τα πάντα για να συμβάλλω στην επίτευξη των στόχων του Ολυμπιακού. Περιμένω με ανυπομονησία τα παιχνίδια του Europa League και την επιστροφή μου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελπίζω του χρόνου να παίξουμε στο Champions League, καθώς όλοι θέλουμε να παίζουμε σε κορυφαίο επίπεδο, όμως για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα», δήλωσε ο έμπειρος γκολκίπερ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Όπως αναμενόταν, λύθηκε και η συνεργασία του Κοστάνσο με τον Ολυμπιακό μετά τη συνάντηση που είχε ο Αργεντινός τερματοφύλακας με τους ανθρώπους της ομάδας στα γραφεία της ΠΑΕ το βράδυ της Πέμπτης (26/1).

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση τη συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Φράνκο Κοστάνσο», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των πρωταθλητών.

Ο ΟΦΗ είχε επιβεβαιώσει από το απόγευμα…

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε πρώτος τη μεταγραφή του Ρόι Κάρολ στον Ολυμπιακό σε συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ:

«Ο πρόεδρος Βασίλης Ξημέρης, πριν λίγες εβδομάδες βρισκόταν στην Αθήνα για ένα θέμα της Σούπερ Λίγκας και δέχθηκε επίσημη κρούση από τον Ολυμπιακό. Αποφασίσαμε ομόφωνα πως αν προσφερθεί η ρήτρα για τον Κάρολ να δώσουμε τον παίκτη.

Είναι τελειωμένο. Τα οικονομικά οφέλη από αυτή την μεταγραφή ανέρχονται στις 330.χιλ ευρώ. Ακούγεται γιατί δεν πήραμε παραπάνω χρήματα. Αυτή η ρήτρα μπήκε από τον ατζέντη του και αυτή η πρόταση ήρθε. Με τις οφειλές τις δικές μας προς τον Ολυμπιακό καλύπτει το μπάι-αουτ.

Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση και τιμούμε τον Κάρολ όπως μας τίμησε αυτός. Ο Κάρολ μετά τη φυγή από την Μάντσεστερ χρειαζόταν μια βοήθεια που ήθελε για την καριέρα του και του την δώσαμε. Τώρα ήθελε να κάνει το βήμα παραπάνω και δεν μπορούσαμε να του το στερήσουμε. Όποιος μέτοχος θέλει να δει περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να έρθει να τις δει.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι τιτάνια. Γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουμε το υλικό της ομάδας. Ο Κάρολ ήταν ένας πολύ καλός παίκτης αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως και αυτούς που αγαπάμε είναι επαγγελματίες, έχουν μάνατζερ. Η περίπτωση αυτή διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα».

Καλά τα νέα για Φουστέρ

Ευχάριστα ήταν τα νέα από τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα σε συνδέσμους ή μηνίσκο και ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας. Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση και των υπόλοιπων τραυματιών της ομάδας.

Από την άλλη, ο Μόνχε, που υποβλήθηκε σε συγκριτική εξέταση από την οποία προκύπτει σαφής βελτίωση, ενώ βελτίωση παρατηρήθηκε και στις περιπτώσεις των Μιραλάς και Τζιμπούρ, γεγονός που κάνει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να χαίρεται καθώς βλέπει πως σύντομα θα βρίσκονται και πάλι στα πλάνα του.

Ο Χολέμπας ακολούθησε μέρος της προπόνησης με την ομάδα και μετά συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα, ενώ o Τοροσίδης, του οποίου οι ενοχλήσεις που ένιωθε στον έσω πλατύ του δεξιού του γόνατος έχουν υποχωρήσει, ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γήπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ