
«Εξαπλό σερί» υποχώρησης στο Χρηματιστήριο με πτώση 1,75% την Τρίτη
Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,75%. Το ΧΑ άγγιξε επίσης νέο χαμηλό 19 ετών, με τον γενικό δείκτη να χάνει τις 630 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 2,26% ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών, πιέσεις και στη μετοχή της ΔΕΗ.
Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 1,75% στις 625,35 μονάδες σε νέο χαμηλό 19 ετών. Χαμηλότερα κατά 2,26% ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω και από τις 630 μονάδες και έκλεισε στις 625,35 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,75%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 29,418 εκατ. ευρώ.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν η μετοχή της ΔΕΗ η οποία κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 6,61%
Αφορμή για τις πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ απετέλεσε η έκθεση της UBS, σύμφωνα με την οποία οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν είναι αρκετές, ενώ υποβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 3,10 ευρώ και δίνει τη σύσταση «πώληση».
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,90% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή πτώση 0,03%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+0,91%), της Coca Cola 3E (+0,54%) και του ΟΠΑΠ (+0,16%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-6,61%), των ΕΛΠΕ (-6,09%), της Motor Oil (-5,36%) και της Μυτιληναίος (-4,29%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Τροφίμων (+0,55%) και των Ταξιδιών (+0,09%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-5,84%),των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,89%), των Προσωπικών Προϊόντων (-4,15%) και των Πρώτων Υλών (-3,31%).
Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 95 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες +30,00%, Νάκας +29,92%, Ειδησεοφωνική Ελλάς +24,39% και Ιλυδα +22,27%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μοτοδυναμική -29,43%, Γ.Ε. Δημητρίου -25,42%, Paperpack Τσουκαρίδης -20,75% και Σέλμαν (κο) -20,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προτίθεται να καταψηφίσει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ελέω Γροιλανδίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442