Μέτρα 3 τρισ. δολαρίων προτείνουν οι Δημοκρατικοί για τη μείωση του ελλείμματος
Σύνολο μέτρων που θα φτάσουν σε ύψος τα 2,5 με 3 τρισεκατομμύρια σε ορίζοντα δεκαετίας πρότειναν στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου οι Δημοκρατικοί στο πλαίσιο του έκκλησης του Μπαράκ Ομπάμα για να υπάρξει μία διακομματική συμφωνία για μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Σύνολο μέτρων που θα φτάσουν σε ύψος τα 2,5 με 3 τρισεκατομμύρια σε ορίζοντα δεκαετίας πρότειναν στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου οι Δημοκρατικοί στο πλαίσιο του έκκλησης του Μπαράκ Ομπάμα για να υπάρξει μία διακομματική συμφωνία για μείωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.
Όπως αναφέρει το Reuters το σχέδιο παρουσιάστηκε την Τρίτη κεκλεισμένων των θυρών σε 12μελή επιτροπή του Κογκρέσου, την λεγόμενη και «σούπερ επιτροπή», η οποία καλείται να βρει τρόπους για να καλύψει τρύπα 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο 10 ετών.
Το σχέδιο των Δημοκρατικών της σούπερ-επιτροπής, όπως έχει ονομαστεί, βασίζεται σχεδόν εξίσου στην αύξηση των εσόδων και στην μείωση των δαπανών.
Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πρόταση διάθεσης 200-300 δισ για την τόνωση της οικονομίας τα οποία θα προέλθουν από τα χαμηλότερα επιτόκια λόγω της μείωσης των ελλειμμάτων.
Επιπλέον, για το πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης Medicare προτείνουν περικοπές 200 δισ. από την κατάργηση προνομίων και άλλων 200 δισ. από τις μειωμένες δαπάνες για τους προμηθευτές.
Η προθεσμία για την εξεύρεση λύσεων λήγει στις 23 Νοεμβρίου.
Είναι το πρώτο σχέδιο που παρουσιάζουν και φαίνεται ότι θα αναθεωρηθεί στο μέλλον. Το Reuters αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας Δημοκρατικός της επιτροπής έχει επιφυλάξεις για το ύψος των δαπανών σε ό,τι αφορά το Medicare.
Η αντιπαράθεση για το έλλειμμα και το δανεισμό των ΗΠΑ έφερε το περασμένο καλοκαίρι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία οι δύο παρατάξεις συμφώνησαν σε αλλαγές στην οικονομία. Ωστόσο η χώρα δεν απέφυγε την υποβάθμιση από τη Standard and Poor’s χάνοντας τα περιζήτητα «ΑΑΑ».
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.