
Στο «σφυρί» τα ρουμπινένια γοβάκια της Ντόροθι στον Μάγο του Οζ
Τα «ρουμπινένια» γοβάκια που φορούσε η Ντόροθι στον Μάγο του Οζ πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο Profiles in History. Η τιμή πώλησής τους αναμένεται να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια δολάρια.
Τα «ρουμπινένια» γοβάκια που φορούσε η Ντόροθι στον Μάγο του Οζ πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο Profiles in History. Η τιμή πώλησής τους αναμένεται να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια δολάρια.
Τα κόκκινα γοβάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία του 1939 είναι ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν και πιστεύεται ότι είναι το ζευγάρι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή που η Ντόροθι χτυπάει τα τακούνια της, προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι της, στο Κάνσας.
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό κινηματογραφικό αντικείμενο στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα πιο διάσημο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασίας, Τζο Μανταλένα.
«Είναι ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια της ποπ κουλτούρας» πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
- Ενορχηστρωμένο μπαράζ μηνυμάτων στηρίζει τον Όρμπαν στο Telegram – Οι υποψίες στη Ρωσία
- «Στη λίστα του Ολυμπιακού για αντί-Πίτερς ο Αϊζέια Μάικ» (vid)


