Στο «σφυρί» τα ρουμπινένια γοβάκια της Ντόροθι στον Μάγο του Οζ
Τα «ρουμπινένια» γοβάκια που φορούσε η Ντόροθι στον Μάγο του Οζ πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο Profiles in History. Η τιμή πώλησής τους αναμένεται να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια δολάρια.
Τα «ρουμπινένια» γοβάκια που φορούσε η Ντόροθι στον Μάγο του Οζ πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο Profiles in History. Η τιμή πώλησής τους αναμένεται να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια δολάρια.
Τα κόκκινα γοβάκια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία του 1939 είναι ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν και πιστεύεται ότι είναι το ζευγάρι εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή που η Ντόροθι χτυπάει τα τακούνια της, προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι της, στο Κάνσας.
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό κινηματογραφικό αντικείμενο στον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένα πιο διάσημο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασίας, Τζο Μανταλένα.
«Είναι ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια της ποπ κουλτούρας» πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ταυτοτικό στοιχείo και απόδειξη της ιστορικής μας συνέχειας
- Μια μπάλα εμπνευσμένη από πολεμίστριες
- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «προστατεύει» τη Μόνα Λίζα και όχι τα θύματα του Έπσταϊν
- Νέο περιστατικό βίας ανηλίκων στη Φλώρινα- Εννέα συλλήψεις
- Αντιδράσεις με τη διαφήμιση της Σερένα Γούιλιαμς με ένεση φαρμάκου κατά της παχυσαρκίας (vids)
- Τέμπη: Συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο, να κληθεί ως μάρτυρας ο εφέτης ανακριτής ζητά η Καρυστιανού


