Το τελευταίο «αντίο» στον Φαίδωνα Ματθαίου
Με συγκίνηση και βαθιά θλίψη, πλήθος κόσμου απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» στον «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου, στο Α' νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε. Σε ηλικία 87 ετών, ο «Πατριάρχης», προσωνύμιο που του αποδόθηκε για την προσφορά του στο άθλημα, ως παίκτης και ως προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ.
Με συγκίνηση και βαθιά θλίψη, πλήθος κόσμου απηύθυνε το «ύστατο χαίρε» στον «Πατριάρχη» του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου, στο Α’΄ νεκροταφείο όπου κηδεύτηκε. Σε ηλικία 87 ετών, ο «Πατριάρχης», προσωνύμιο που του αποδόθηκε για την προσφορά του στο άθλημα, ως παίκτης και ως προπονητής άφησε την τελευταία του πνοή αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό μπάσκετ.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του και να τον αποχαιρετίσουν, πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού και της πολιτικής. Όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πολύδωρας, οι Ραπτόπουλος, Γκούμας, Τρόντζος, Κοκολάκης, Κόντος, Σπανουδάκης, Κατσαφάδος, Ράμος, Στεργάκος και Κοκορόγιαννης.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Κώστας Παταβούκας, ο Γιώργος Σιγάλας και οι νεότεροι Αποστολίδης, Βασιλειάδης, Ηλιάδης.
Προπονητές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο μπάσκετ, όπως ο Πολίτης, ο Μπογατσιώτης, ο Διαμαντόπουλος, ο Δενδρινός, ο Μπολάτογλου, ο Μίσσας και ο Σορώτος.
Την ΕΟΚ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Τάκης Τσαγκρώνης.
Στην κηδεία παρέστη ο διαιτητής Λάζαρος Βορεάδης, ο γενικός γραμματέας του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι το αχλάδι το «δώρο των θεών»;
- Γκρίφο: Ο Ιταλός με καριέρα μόνο στη Γερμανία, ονειρεύεται τη Serie A
- Καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό με θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ – Πού αναμένονται βροχοπτώσεις
- Από τα κόκκινα χαλιά στα χαρακώματα: Το 2000 Μέτρα μέχρι την Αντρίιβκα δεν είναι «μια προπαγανδιστική ταινία»
- «Πότε πέρασαν;»: Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να απολαύσουν τις γιορτές
- Ανδρέας Ξανθός: Ενισχύσαμε το ΕΣΥ εν μέσω μνημονίων – Σήμερα είτε πρέπει να πληρώσεις, είτε να βρεις μέσο



