
Εκτός ποινικής έρευνας ο Δημήτρης Χριστόφιας για την τραγωδία στη ναυτική βάση
Εκτός ποινικής έρευνας για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου είναι ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ξεκαθαρίζει η Νομική Υπηρεσία. Ο γενικός εισαγγελέας δήλωσε ότι στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης «ούτε καν κατάθεση δεν μπορεί να ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω της ασυλίας που του παρέχει το Σύνταγμα».
Εκτός ποινικής έρευνας για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου είναι ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, ξεκαθαρίζει η Νομική Υπηρεσία.
Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης «ούτε καν κατάθεση δεν μπορεί να ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω της ασυλίας που του παρέχει το Σύνταγμα».
Αντίθετα, το Σύνταγμα δεν προνοεί ασυλία για τους υπουργούς. Ο κ. Κληρίδης ανέφερε επίσης ότι «δεν θα έθετε ούτε ως μάρτυρα σε ποινική υπόθεση τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο αντιμετωπίζει ως θεσμό και όχι ως πρόσωπο».
Η γνωμάτευση Κληρίδη δεν επηρεάζει την ερευνητική επιτροπή υπό τον Πόλυ Πολυβίου να καλέσει σε ακρόαση τον Δ. Χριστόφια. Άλλωστε, από το γραφείο του δηλώθηκε σαφώς προ ημερών ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος, όταν του ζητηθεί να προσέλθει στην επιτροπή.
Στο μεταξύ, απάντηση σε εναντίον τους κατηγορίες για τη διαμαρτυρία τους εδώ και 40 μέρες έξω από το προεδρικό μέγαρομ αναφορικά με την τραγωδία στο Μαρί, έδωσαν τα μέλη της «Ομάδας Εθελοντών Αγανακτισμένων – Αφυπνισμένων Πολιτών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)















































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442