Στο Γκρουπ 3 του Κυπέλλου Ντέιβις υποβιβάστηκε η εθνική ομάδα τένις των ανδρών, μετά την τρίτη ήττα της από το Μονακό. Στο διπλό οι Γιακούποβιτς/Οικονομίδης ηττήθηκαν από τους Κουιλάρτ/Οζέρ με 6-3, 2-6, 6-7, 6-2, 2-6. Οι διεθνείς «λύγισαν» από το άγχος, τη ζέστη (38 βαθμοί), αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση των Μονεγάσκων.

Έτσι οι κυριακάτικοι αγώνες (Αγγελίνος-Λισνάρ, Γιακούποβιτς-Μπαλαρέ) απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα. «Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Μπορούσαμε να έχουμε μία νίκη και αύριο να παίζονταν όλα. Όμως αυτά έχει ο αθλητισμός. Η ομάδα είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι του χρόνου θα επανέλθουμε στο Γκρουπ 2. Όταν έρθει η ώρα, θα φρεσκάρουμε την ομάδα. Δυστυχώς οι επιλογές μας είναι πολύ λίγες» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Καλοβελόνης.

«Περίμενα ότι θα κερδίζαμε. Όμως, οι αντίπαλοι μας έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι και ιδιαίτερα ο Οζέρ. Τους βγήκε η υποδοχή και προσωπικά εμένα η κούραση, διότι μέσα σε δύο ημέρες έδωσα εννέα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να επανέλθουμε» υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Γιακούποβιτς.

«Δεν δίνω συχνά επίσημους αγώνες και μου έλειπε η φρεσκάδα. Ωστόσο, έδωσα όλα μου τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και το πάθος που διαθέτω. Θα προσπαθήσω να επανέλθω αφού βγω στην ενεργό δράση. Οι Μονεγάσκοι έπαιξαν καλά και δίκαια πήραν την πρόκριση. Αν κρατούσαμε τα σερβίς στο 5ο σετ, ίσως να ήμασταν οι νικητές. Στο σημείο αυτό οι αντίπαλοι μας πήραν ψυχολογικό προβάδισμα. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να ανεβούμε κατηγορία» τόνισε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ