Με μία μόνο ομάδα θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στην καινούργια αγωνιστική περίοδο του EuroCup, καθώς η ULEB δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της Καβάλας να λάβει τη θέση του Ααμρουσίου, το οποίο έχει εδώ και ημέρες αποσύρει τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση. Έτσι, στο εφετινό EuroCup τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν μόνο από τον Άρη.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας της Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

«Η ΚΑΕ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει στους φίλους και φιλάθλους της ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας στο Euro Cup δεν κατέστη δυνατή, λόγω περιορισμού της θέσης από τη διοργανώτρια αρχή.

» Αυτό έγινε, διότι ο ΕΣΑΚΕ πρότεινε τη συμμετοχή στο ΜΑΡΟΥΣΙ, το οποίο, αρχικά, δήλωσε συμμετοχή, την οποία απέσυρε πρόσφατα. Έτσι, η εναλλακτική πρόταση για συμμετοχή της ομάδας μας δεν έγινε αποδεκτή και η χώρα μας έχασε τη θέση στη διοργάνωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ