Δημοκρατική εκτροπή οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, λέει ο Αλ.Τσίπρας
Για διαπραγματεύσεις «ερήμην του λαού» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε «κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας», όπως είπε, προκύψει με σκοπό να προστατέψει το μνημόνιο «θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή». Μόνη λύση, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι οι κάλπες και η ήττα του δικομματισμού.
Για διαπραγματεύσεις «ερήμην του λαού» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι οποιαδήποτε «κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας», όπως είπε, προκύψει με σκοπό να προστατέψει το μνημόνιο «θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή». Μόνη λύση, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι οι κάλπες, η ήττα του δικομματισμού και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με επίκεντρο την Αριστερά.
«Στη δημοκρατία όταν προκύπτουν αδιέξοδα, τα λύνει ο λαός και μόνο ο λαός» είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά, αποδεικνύουν τον κοινό φόβο του δικομματισμού, της τρόικας και της εγχώριας διαπλοκής απέναντι στη διαφαινόμενη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές στους δρόμους και στις πλατείες ζητούν ξεκάθαρα δημοκρατία και άμεση απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, δεν ζητούν ο δικομματισμός, από χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα εναλλαγής στην εξουσία, να μετατραπεί σε ενιαία κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο.
Απαντώντας στις συζητήσεις για κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν ο λαός είναι στο προσκήνιο, δεν παρακάμπτεται, αλλά καθορίζει τις εξελίξεις και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, που στόχο θα έχει να προστατεύσει το μνημόνιο και το επικείμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, θα αποτελεί ωμή δημοκρατική εκτροπή. Προειδοποιούμε, λοιπόν, τις ηγεσίες των κομμάτων εξουσίας, των κομμάτων του μνημονίου να μην περιφρονήσουν το λαό, γιατί πολύ σύντομα θα τον βρουν μπροστά τους. Μόνη επιλογή δημοκρατίας είναι η προσφυγή στις κάλπες».
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι μόνη προοπτική σωτηρίας η ριζική αλλαγή συσχετισμών, η ήττα του δικομματισμού και των κομμάτων του μνημονίου και η δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442