
Ομάδα χάκερ ανακοίνωσε νέα επίθεση στο SonyPictures.com
Νέα επίθεση δέχτηκε το δίκτυο της Sony από ομάδα χάκερ, οι οποίοι απέσπασαν πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα. Την ευθύνη για την επίθεση στο SonyPictures.com ανέλαβαν οι χάκερ με την ονομασία Lulz Security. Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.
Νέα επίθεση δέχτηκε το δίκτυο της Sony από ομάδα χάκερ, οι οποίοι απέσπασαν πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.
Την ευθύνη για την επίθεση στο SonyPictures.com ανέλαβαν οι χάκερ με την ονομασία Lulz Security.
Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.
Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερ εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερες από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις.
Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Διαδικτύου και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.
Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερ και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.
Η πρόσφατη επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.
Στο μήνυμά της, στο Twitter η ομάδα χάκερ Lulz Security ανακοινώνει ότι υπέκλεψε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν μη κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως πελατών της Sony.
Οι χάκερ δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν «παιδικό παιχνίδι» και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.
«Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; […]. Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα… είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο» αναφέρεται στο μήνυμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)




